Novice

Ford Puma je po novem mali križanec

Pri Fordu so oživeli model Puma, ki so ga izdelovali med letoma 1997 in 2002, le da tokrat ne gre več za kupe, temveč za športno uporabnega križanca. Mala kompaktna Puma bo pozicionirana med modelom Kuga ter prodajno ne najbolj prepričljivim modelom Ecosport, konkurenco pa bo iskala v Capturju, Koni, Aroni in ostalih malih križancih.

Potem ko so pri Fordu v spomladanskih mesecih pokazali zgolj rahle obrise prihajajočega križanca, ki je dobil ime po njihovem nekdanjem kupejevskem modelu, so ga sedaj dokončno razkrili. Nova Puma, ki sicer bazira na Fiestini arhitekturi, v dolžino meri 4,18 metra, a se ponaša z izjemno prostornim prtljažnim prostorom (456 l), v katerem se skriva v dnu še dodatna 80-litrska praznina (MegaBox).

V notranjosti nova Puma ne prinaša nobenih revolucionarnih novosti, temveč se ponaša s podobnim interierjem kot ostali manjši Fordovi modeli (npr. Fiesta). Ob 12,3-palčnem zaslonu info-zabavne enote, ki bo serijski, si bo ob doplačilu moč omisliti še ozvočenje Bang&Olufsen ter celo plejado najsodobnejših varnostno-asistenčnih pripomočkov.

Pod motornim pokrovom nove Pume bodo na voljo tri verzije litrskega turbobencinskega agregata EcoBoost (moč motorja med 123 in 152 KM), med katerimi se bosta dve ponašali še s tehnologijo 48-voltnega blagega hibrida. Za prenos moči bo pri vseh verzijah skrbel 6-stopenjski ročni menjalnik, štirikolesni pogon pa ni predviden.

Ford bo Pumo proizvajal v obratu v Romuniji, svetovni javnosti pa se bo razkril na prihajajočem avtomobilskem salonu v Frankfurtu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Ford Puma je po novem mali križanec"


Firediver
1 leto 15 dni nazaj

Po doslej videnem bo vse odvisno od cene. Težko, da bo normalna glede na konkurenco…

xxl
1 leto 15 dni nazaj

Če že hočejo bit dragi, naj se pozicionirajo nekje na ceno T-Roca.

xxl
1 leto 15 dni nazaj

Tako na prvo žogo bi rekel; a joj ! Nek grdi raček, ki bi rad bil podoben Porschejevim SUVom. Aja, Pumi.

 
BMW Vision M Next predstavlja prihodnost vozne dinamike znamke
Trdnjava, poimenovana Volvo XC90