Novice

Dvajset novih Audijev v prihodnjih dveh letih

Audi bo v prihodnjih dveh letih lansiral 20 novih modelov. Od tega jih bo polovica povsem električnih. Obenem načrtujejo, da bo od leta 2026 dalje vsak njihov nov model na globalni ravni, na voljo tudi v povsem električni različici.

 

Markus Duesmann, izvršni predsednik Audija, je na letni poslovni konferenci znamke z veseljem oznanil, da je Audi na pragu največje produktne širitve v njihovi zgodovini. “Do leta 2025 bomo lansirali okoli 20 novih modelov, od katerih jih bo več kot 10 popolnoma električnih. Zastavili smo 100-odstotno električno smer. Do leta 2027 si prizadevamo ponuditi popolnoma električno vozilo v vsakem ključnem segmentu,” je še povedal Duesmann.

Pot se pričenja s Q6 e-tron

Prvi izmed dvajsetih prihajajočih modelov bo na ceste zapeljal Q6 e-tron ob koncu letošnjega leta. Obenem gre za prvi model z arhitekturo PPE in za prvi električni model, ki ga bodo izdelovali v Audijevi tovarni v Ingolstadtu. Duesmann je obenem potrdil, da bo Audi z letom 2033 prenehal izdelovati modele z motorji na notranje zgorevanje – torej  sedem let po uvedbi zadnje novosti s tovrstno motorizacijo. V vmesnem času pa bo Audi počasi vse svoje aktivnosti usmerjal v razvoj električnih modelov.

Po Q6 e-tron bo med prvimi na ceste zapeljal vstopni električni model. Velikostno bo podoben Audiju A3 in se uvrščal pod model Q4 e-tron. “Prodaja električnih modelov se je v lanskem letu povečala za 44 odstotkov. Visoko povpraševanje je bilo po Q4 e-tron, e-tron GT in e-tron, kar potrjuje, da smo na pravi poti proti e-mobilnosti,” je povedal Duesmann in obenem spregovoril tudi o začetku leta 2023. “Povpraševanje po e-mobilnosti ostaja visoko. Januarja in februarja je bila naša prodaja povsem električnih vozil na globalni ravni za 40 odstotkov višja kot v enakih mesecih lani.”

Avtomobilizem.com (Vir: Audi. Foto: Audi, Avtomobilizem.com)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mazda kmalu z novim vodstvom
Oktobra nova BMW serija 5, prvič tudi kot i5