Novice

600 konjev za zadnji BMW M5

Pri bavarskem BMW so pripravili omejeno serijo 200 vozil M5 Competition Edition, ki velja za najmočnejšo različico M5 v njegovi 30-letni zgodovini. Pod motornim pokrovom bo namreč razgrajalo kar 600 »konjev«.

Še pred prihodom nove generacije BMW-jeve serije 5, ki je napovedana za prihodnje leto, so v Münchnu pripravili posebno serijo brutalne verzije M5, ki ima 40 »konjev« več od običajne različice (oziroma 25 od izvedbe s paketom Competition). S pomočjo modificiranega 4,4-litrskega agregata V8, ki se hkrati ponaša s kar 700 Nm najvišje navorske vrednosti, M5 Competition Edition pospeši od 0 do 100 km/h v zgolj 3,9 sekundah ter lahko doseže 305 km/h najvišje hitrosti. Omenjena serija se hkrati ponaša še z rahlo znižanim podvozjem (za 1 cm) ter tršimi vzmetmi in blažilniki.

Na zunaj bo omejeno verzijo M5 moč spoznati po dveh karoserijskih barvah, ki bosta na voljo (mineralno bela ter grafitno črna), 20-palčnih platiščih ter nekaterih oblikovnih podrobnostih, ki jih sicer ponuja paket M Performance. Kupce pa bo hkrati razvajala precej bogata oprema (usnjeno oblazinjenje z ogrevanimi sedeži, žarometi LED, ozvočenje Bang & Olufsen, itd).

Cene omejene serije 200 vozil M5 Competition Edition pri BMW še niso sporočili.

Avtomobilizem.com (Vir. Motor Talk, Autocar. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kaj je povzročilo nesrečo Koenigsegga One:1 na Nürburgringu?
Poklon legendi: 300 SL, najlepši Mercedes vseh časov