Novice

6,5 sekunde do stotice: športni tretma za Volkswagnov ID.Buzz

ID.Buzz je še tretji model z oznako GTX, ki ga je Volkswagen predstavil v zadnjih dneh. Električni kombi ima več skupnega s karavanskim ID.7 GTX Tourer kot s športno nabritim ID.3 GTX. Na zadnji osi je namreč nameščen elektromotor z 250 kilovati, na sprednji pa dodaten elektromotor z 80 kilovati. Skupna sistemska moč se ustavi pri 250 kilovatih.

Štirikolesno gnani ID.Buzz GTX ima na dnu vgrajeno baterijo z zmogljivostjo 79 kilovatnih ur. Ob izbiri različice s podaljšanim medosjem, ki prinaša dodatno tretjo sedežno vrsto, pa je v dnu vgrajena baterija z zmogljivostjo 86 kilovatnih ur. Volkswagen trenutno še ne želi razkriti dosega, a pravijo, da se bo šibkejša baterija polnila z najvišjo močjo 185 kilovatov, zmogljivejša baterija pa z 200 kilovati. Polnjenje od 20 do 80 odstotkov bi moralo biti v idealnih pogojih zaključeno v manj kot pol ure.

Popešek po meri športnih vozil

Obe različici, čeprav je ID.Buzz z zmogljivejšo baterijo in daljšim medosjem nedvomno težji (uradnih podatkov o masi še ni naVolkwagen ID Buzz GTX GTI kombi avtomobilizem.com_8 voljo), pospešita od 0 do 100 kilometrov na uro v 6,5 sekunde. ID.7 GTX doseže stotico v 5,6 sekune, manjši ID.3 GTX pa v 5,6 ali točnih šest sekund (odvisno od opcijskega opreme). Poleg hitrejšega pospeševanja ima ID.Buzz GTX tudi nekoliko višjo maksimalno hitrost, ki je tokrat omejena na 165 kilometrov na uro. Znatno se je povečala tudi vlečna zmogljivost. Običajni GTX lahko vleče prikolico s skupno maso med 1.000 in 1.600 kilogrami, GTX z daljšim medosjem pa lahko vleče prikoli s skupno maso med 800 in 1.800 kilogrami.

Malenkostne oblikovne spremembe

Paket GTX le malenkostno spreminja zunanjo podobo modela. Nekoliko drugačen je odbijač, maska in pokrovi stranskih ogledal so obarvani v svetlečo črno barvo, nameščena so 19-palčna platišča. Pri GTX je na voljo še ekskluzivna vpadljiva rdeča barva, ki se jo lahko kombinira v srebrno obarvano streho. Podobne rešitve so vidne tudi v potniški kabini. Strop je črn, nekaj je dodatnih oznak GTX, poleg tega je na voljo še najnovejša 12,9-palčna večopravilna enota s sistemom ChatGPT. ID.Buzz GTX bo na ceste zapeljal v drugi polovici letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Velik vložek v Seat: prihajata novi Ibiza in Arona
Prodaja avtomobilov v Evropi: zmagovalci priključni hibridi, poraženci električna vozila