Novice

Velik vložek v Seat: prihajata novi Ibiza in Arona

Prihodnost znamke je sedaj tudi uradno odločena. Po skoraj letu govoric so vodilni le podali konkretne informacije glede Seata, ki ostaja del avtomobilskega sveta. Znamki bodo namenili večjo finančno injekcijo ter razvili novo generacijo Ibize in Arone.

Wayne Griffith, izvršni predsednik Seata, je na tiskovni konferenci poudaril, da je Seat v odličnem stanju. Še več, celotna modelna paleta bo prenovljena v bližnji prihodnosti, aktivno pa iščejo tudi rešitve za prihod vstopnega električnega modela. V zadnjih letih je skupina Volkswagen večino sredstev in pozornosti namenila Cupri, posledično pa so postajale govorice o koncu Seata vse glasnejše.

S Seatom imajo velike načrte

Arona avtomobilizem.com_2
V video posnetku so na hitro pokazali novo Ibizo in Arono.

“Za nas je bilo vedno jasno, da blagovna znamka ne bo izginila. Zakaj bi pustili, da blagovna znamka, ki obstaja 70 let, izgine? Vprašanje je: kdaj je pravi čas, da se stori več?” je na letni tiskovni konferenci Seata povedal Griffiths. Obenem je poudaril, da je bil poudarek na Cupri nujen, saj so morali izboljšati njeno profitabilnost in marže. Rast Seata je bila v zadnjih letih omejena izključno zaradi pomanjkanja polprevodnikov. V lanskem letu so, po umiritvi dobavne verige, prodali 290 tisoč Seatov, kar je 24 odstotkov več kot leta 2022. “Sporočilo je jasno: znamka Seat je v odličnem zdravju in bo še naprej igrala ključno vlogo pri zagotavljanju naše dobičkonosne rasti v prihodnosti. Pomembno je, da vrnemo znamko Seat tja, kamor sodi. To vključuje nove naložbe v znamko in njene modele”.

Še letos bosta na ceste zapeljala prenovljeni Leon in nova generacija Arone. Leta 2025 bo sledil še prihod nove Ibize, občutno bo posodobljena tudi Ateca. Vsi novi modeli bodo na voljo z novo generacijo priključnih hibridov in drugih motorjev, ki so na voljo za arhitekturo MQB.

Griffiths je dodal, da podjetje “preučuje, kaj lahko ponudimo v električnem svetu pod znamko Seat. Najboljše še prihaja”. S tem je odkrito namignil, da Seat razvija oziroma se pripravlja na proizvodnjo poceni električnega mestnega modela. “Projekt, na katerem dela znamka Volkswagen, je še vedno v prvi fazi in ni smiselno, da gredo vse znamke naenkrat naravnost v ta segment, zato je skupina prednostno določila Volkswagen. A zame ostaja jasen cilj, da dobimo vstopni model za Seat. Seat je kot znamka v idealnem položaju, da prispeva k skupini s privabljanjem najmlajših kupcev. Vedno smo bili vstopna vrata v skupino Volkswagen. Zato je zame naravno, da bo v prihodnosti na voljo Seatov vstopni model električnega avtomobila.”

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Seat.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Velik vložek v Seat: prihajata novi Ibiza in Arona"


srcnik
1 mesec 4 dni nazaj

Tole je oboje samo facelift…

 
Tudi Fiat 500e z blago-hibridno različico?
6,5 sekunde do stotice: športni tretma za Volkswagnov ID.Buzz