Novice

Adijo Crossland, dobrodošla Opel Frontera

Frontera je nazaj, a v precej drugačni obliki kot pred tremi desetletji. Naslednik Crosslanda bo na ceste zapeljal poleti oziroma najkasneje jeseni letos z baterijsko-električno in blago-hibridnimi pogonskimi opcijami.

Frontera bo tesno povezana s Citroënom C3 Aircross, z njim si med drugim deli tudi arhitekturo SCP (Smart Car Platform). V primerjavi s Crosslandom bo Frontera nekoliko večja, za zdaj uradnih podatkov še ni, a se pričakuje, da bo dolžina modela okoli 4.400 milimetrov. S tem se bo dimenzijsko močno približala Grandlandu, a že letos naj bi bila pripravljena tudi nadgradnja tega modela, ki se bo seveda dimenzijsko odmaknil od Frontere.

V pogonski paleti bo na voljo izbira med baterijsko-električnim ali 48-voltnimi blagohibridnimi bencinskimi pogoni.

Novo ime prinaša drugačno oblikovno smer

V devetdesetih letih je bila Oplova Frontera večji športni terenec z izrazito poudarjenimi terenskimi zmogljivostmi. Crossland jeOpel Frontera Crossland Avtomobilizem.com_2 bil popolno nasprotje tega, zato so se s spremembo imena odločili za izrazitejšo oblikovno spremembo. Frontera zato z novodobno nadgradnjo poudarja robustnost ter se umika od zaobljenih linij predhodnika. Vsekakor želijo pri Oplu poskrbeti, da bo Frontera na cesti izstopala od množice.

 

Notranjost sledi podobi preostalih Oplovih modelov. Na armaturni plošči sta dva 10-palčna zaslona na doti, v občutno prečiščeni potniški kabini pa ni več veliko fizičnih stikal. Prtljažnik ima 460 litrov oziroma 1.600 litrov ob podrti zadnji klopi. Nemci so še sporočili, da je dovoljena obremenitev strehe omejena na konkretnih 200 kilogramov. Več podatkov in informacij o pogonu bo znanih v prihodnjih tednih ali mesecih.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Opel)

Mnenja uporabnikov

7 komentarjev za "Adijo Crossland, dobrodošla Opel Frontera"


tomzzi
1 mesec 9 dni nazaj

Glede na to, da mi je bil design oplov top vsaj zadnjih par let se ob pogledu te frontere sprašujem kaj je sploh še ostalo od opla?
Prepoznam “vizir”. To je pa tudi vse kar je ostalo od oplovega designa.
Zadnje luči so pa čist “citroenovske”. Ni mi najbolj všeč! Oziroma je zadek grd.

1 mesec 9 dni nazaj

Frontera je bil dokaj dostojen terenec, s katerim si se lahko samozavestno zapeljal izven cest. Tukaj pa ni omenjenega vsaj AVD. Bomo videli v živo.
Nekoč je bil Opel znan po kvaliteti in zanesnljivosti. Zadnji pravi Opli so bili Kadett in prva gen. Vectre. Z združevanjem z američani je šlo navzdol. Z starimi imeni se samo šlepajo za silo.

drugmirko
1 mesec 9 dni nazaj

Boško…. se strinjam, da je šlo “z združevanjem z američani” z Oplom bolj ali manj samo navzdol, skoraj do bridkega konca, ko je še Merklca morala posredovat, da jih niso zaprli kot Saaba, ko je propadel deal o prodaji večinskega deleža Magni in še nekomu…. Še sploh je šlo navzdol od omenjene sredine osemdesetih, ko so bili praktično ves čas, do prevzema s strani PSA, v konstantni zgubi! Ampak…. to “združevanje z američani” se je začelo že leta 1929-30 (če se prav spomnim), ko jih je prevzel ameriški GM…

1 mesec 9 dni nazaj

Katere američane imaš v mislih? GM?

Polo78
1 mesec 9 dni nazaj

Še bolj kot kanibalizem starih imen me osebno moti prevelika podobnost s Citroenom kar seveda ni čudno, ker gre v osnovi za C3 Aircross. Poganjal ga bo pa, naj ugibam, slavni PSA-jev 1.2 mlinček.

drugmirko
1 mesec 9 dni nazaj

no, ja…. če smo čisto iskreni je popoln rebadge kar “v genomu” Frontere, saj je bila tudi taprva samo rebadgean Isuzu Wizzard/MU…
za mlinček, pa počakajmo…. mogoče bo vsaj v mikro hibridni veriji, ki ima verigo namesto jermena, kej boljša.

jack86
1 mesec 9 dni nazaj

Frontera bi bila danes ob boku touarega, ne pa teh napihnjenih jajckov…

 
Elon Musk zavrnil navedbe Reutersa
Posodobitev za Nissan Qashqai