Novice

Akrapovičeva polna luna

Slovenski proizvajalec izpušnih sistemov je na nemškem motorističnem showu v Bad Salzufelnu predstavil promocijski motocikel ‘Full Moon’. Futuristični motocikel je dejansko izpušni sistem s 30-palčnim kolesom, za izdelavo motocikla pa so porabili 800 delovnih ur.

Svoje ime ‘Full Moon’ (Polna luna) je dobil po svojem aluminijastemu ohišju in ogromnem 30-palčnem karbonskem kolesu. Aluminijast obroč in pesto povezujeta dve karbonski rondeli, za zaviranje poskrbi kompozitni zavorni kolut, ki je večji kot pri večini motociklov na cestah. Ročno izdelana karoserija je del izpušnega sistema, je njegov integralni del, zato je celotni motocikel pravzaprav izpušni sistem, za katerega so porabili 800 delovnih ur. Komponente so premišljeno izbrane, oblika pa odkriva popolnoma nove rešitve, ki so bile prvič uporabljene na custom motociklih.

Celoten motocikel je tako velik, da je v njem videti S&S Knucklehead V-Twin s prostornino 1.524 kubičnih centimetrov majhen. Motocikel se poleg številnih inovacij lahko pohvali še s popolnoma avtomatiziranim hidravličnim sistemom, s katerim motocikel prosto stoji. ‘Full moon’ ravno zato ne potrebuje nikakršnih stojal, odlikuje pa ga tudi krmilo, v katerem so skriti vsi kabli.

Akrapovič je javnosti prvič pokazal impresivni motocikel na Custombike Showu v Bad Salzufelnu, obenem pa bo ‘Full Moon’ uporabljen za promocijske namene tudi na ostalih sejmih in motorističnih dogodkih.

Avtomobilizem.com (Vir: LaneSplitter. Foto: Akrapovič.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Francoski starodobniki iz skednja
Mercedes-Benz GLE Coupe