Novice

Akrapovičeva tehnologija za brezžični nadzor glasnosti izpuha

Slovenski proizvajalec naprednih izpušnih sistemov, ki krasijo nekatere izmed najbolj vročih vozil na svetu, je tokrat predstavil novost, s katero bo poskrbel za svoje zveste uporabnike.

Nov sistem slovenskega proizvajalca izpušnih sistemov Akrapovič omogoča vozniku ali sopotnikom, da preko mobilnega aparata in namenske aplikacije nadzorujejo glasnost izpušnega sistema. Inovacija, poimenovana ”Akrapovič Sound Kit,” preko aktuatorjev, ki odpirajo in zapirajo ventile na koncu izpušne cevi, omogoča uporabniku nadzor glasnosti izpušnega sistema. Avtomobilski izpušni sistem ima na voljo odprt in zaprt način oziroma običajen in športni zvok. Z odpiranjem ventilov se odprejo poti za pretok plinov skozi izpušni sistem, zato se iz zadka vozila vali bolj globok in glasen zvok.

Celoten proces nadziramo preko namenskega upravljavca, narejenega iz trpežnih materialov. Odporen je na praske, vodo, prah, vlago in visoke temperature. Nameščen je na osrednjo konzolo v vozilu in za povezavo uporablja najnovejšo brezžično tehnologijo Bluetooth 4.0, ki varčuje z baterijo ter omogoča hitro in enostavno povezavo med napravami, obenem pa je montaža sila preprosta.

Pri podjetju so v uradni izjavi zapisali: ”Lepo oblikovan daljinski upravljavec daje vozniku še močnejši občutek, da je del Akrapovičeve izkušnje, voznik pa ga lahko odstrani iz nosilca in pospravi v žep ali obesi na ključe vozila. Poleg tega so pri podjetju razvili tudi aplikacijo za pametne telefone (iOS in Android), ki zagotavlja še boljšo povezavo s sprejemnikom. Aplikacija je bila razvita kot nadgradnja za uporabnike, ki raje kot daljinski upravljavec uporabljajo svoj pametni telefon in »Sound Kit« upravljajo v aplikaciji. Ko je sprejemnik povezan z aplikacijo, daljinskega upravljavca ni mogoče uporabljati.”

Sound kit bo na voljo od aprila dalje, vendar bo na začetku na voljo le za serijo izpuhov iz titana iz linije Slip-On, ki so namenjeni modelu Lamborghini Aventador. V maju bo sistem na voljo tudi za motocikle Harley-Davidson in Dyna.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Akrapovič)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kia Optima, nova atraktivna limuzina
Prenovljeni Mercedes-Benz ML že kot GLE