Novice

Prenovljeni Mercedes-Benz ML že kot GLE

Pri stuttgartskem Mercedesu so predstavili kozmetično prenovljeni razred ML, ki pa je, skladno z novim poimenovanjem njihovih športno uporabnih vozil, dobil tudi drugo ime.

Novi GLE, kot se sedaj imenuje prestižni Mercedesov športni terenec, vse od leta 1997 poznan kot razred ML, po štirih letih od predstavitve tretje generacije doživlja prenovo. Oblikovna prenova je zelo decentna, saj se je dotaknila le sprednjega dela z rahlo prilagojeno masko in žarometi, na zadnjem delu pa je moč opaziti novo oblikovane LED luči ter bolj športno oblikovan izpušni sistem. Verzija AMG ima še nekoliko bolj agresivne linije kot do sedaj, ponaša pa se lahko z 20-palčnimi aluminijastimi platišči v titanovo sivi barvi, zadnjim difuzorjem ter štirimi izpušnimi cevmi.

Tudi v notranjosti je le  nekaj vidnih sprememb, pri čemer so še najbolj opazne posodobitve multifunkcijskega volana, info-zabavnega sistema ter dodatne barvne opcije.

Pod motornim pokrovom bodo na voljo turbobencinski agregat V6 (245 kW), turbobencinski V8 (320 kW), 2,1-litrski štirivaljni turbodizel (150 kW) ter 3,0-litrski šestvaljni turbodizel (190 kW). Komur bo našteta motorizacija prešibka, bo lahko pogledoval k brutalni verziji GLE 63 AMG s 410 kW (557 KM), ki za pospeševanje od 0 do 100 km/h potrebuje zgolj 4,3 sekunde. Še močnejša različica GLE 63 AMG S pa se bo lahko pohvalila z dodatnimi 28 »konji« ter še za desetinko sekunde boljšim pospeškom. »Okoljevarstveno« naravnani kupci bodo imeli na voljo GLE 500 e 4MATIC plug-in hybrid, ki bo imel kombinacijo 3-litrskega agregata BlueDIRECT V6 ter električnega motorja (8.8 kWh baterija) ter se ponašal s skupno močjo 325 kW in zgolj 3,3-litrsko porabo goriva.

Mercedes-Benz razred GLE bo predstavljen na prihajajočem newyorškem salonu.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News Europe, motor-talk.de. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Prenovljeni Mercedes-Benz ML že kot GLE"


mavrica
9 leta 30 dni nazaj

ne gane me…. ne gane me…

 
Akrapovičeva tehnologija za brezžični nadzor glasnosti izpuha
Toyota RAV4 prvič kot hibrid