Novice

Alpine AS1 na vrsti leta 2016

Renault naj bi uresničil napovedi in do leta 2016 pripravil športno vozilo Alpine, ki se bo imenovalo AS1 ter bo konkuriralo najbolj prestižnim športnim vozilom.

Bruno Ancelin, izvršni podpredsednik znamke Alpine, je razkril, da bo na novo obujeni proizvajalec vozil meril predvsem na kupce, ki so se zdaj odločali za športna vozila proizvajalcev Porsche in Audi, neposredno pa bo najbolj konkurenčen italijanskemu proizvajalcu Afla Romeo z njegovim športnim modelom 4C. Ancelin je obenem potrdil, da se bo novinec imenoval AS1, kar v polnem nazivu pomeni Alpine Sportscar 1.

Po lansiranju prvega modela bo proizvajalec vozil sčasoma pripravil še dopolnilne modele, ki bodo oživili modelno ponudbo. Po zadnjih informacijah naj bi želel matični Renault pod imenom Alpine vstopiti v svet prestižnih vozil, za nasvet pa naj bi vprašali proizvajalca vozil Daimler in Nissan. Oba imata kar nekaj izkušenj glede prodaje, izdelave in trženja vozil višjega razreda.

Ancelin zaenkrat še ni želel izdati, kakšna vozila naj bi izdelovali poleg modela AS1, vendar naj med njimi ne bi bilo kompaktnega križanca, razen če jih bo premagala želja po lažjem zaslužku.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen Transporter pred vrati
Prihaja najbolj prestižen BMW X7