Novice

Prihaja najbolj prestižen BMW X7

S Pirenejskega polotoka se širijo sveže novice o novem BMW-jevem paradnem konju X7, ki naj bi s sedmimi sedeži na ceste zapeljal ob koncu leta 2017 ali na začetku 2018, pod pokrovom motorja pa naj bi se poleg šest- in osemvaljnika skrival tudi ogromni dvanajstvaljnik.

BMW X7, trenutno interno označen z oznako G07, naj bi si delil arhitekturo s prihajajočim terencem iz Rolls-Roycea, razvoj obeh velikanov pa naj bi se po poročanju Motor.es pričel že pred dvema letoma. Največji predstavnik bavarskega proizvajalca vozil naj bi predstavljal neposredno konkurenco Rolls-Royceu in naj bi zato kupce iskal z začetno ceno 130.000 evrov.

Zaradi visoke začetne cene lahko pričakujemo, da bo imel X7 vgrajeno vso najdražjo in najbolj napredno tehnologijo, uporabljeni bodo samo najboljši in prestižni materiali, zato bo imel novinec tudi status najbolj luksuznega predstavnika znamke, pred njim pa bi v tem primeru morala poklekniti tudi trenutno najbolj prestižna serija 7. Prestižnega terenca naj bi izdelovali v obratu Spartanburg v Južni Karolini, letno pa naj bi iz obrata zapeljalo 45.000 vozil.

O zunanjem videzu bo najverjetneje več znanega prihodnji mesec, ko bo BMW na avtomobilski salon v Peking pripeljal konceptno vozilo. Številne elemente naj bi si delil z manjšima X5 in X6, zagotovo pa bo na voljo v različnih štirikolesno gnanih izvedenkah. Ugiba se ali bo nemški proizvajalec kupcem ponudil tudi različico s pogonom na zadnji kolesni par.

Pod pokrovom motorja naj bi se oglašali TwinTurbo šest- in osemvaljni bencinski in dizelski agregati, na voljo pa naj bi bila tudi verzija s priključnim hibridom. Najbolj zahtevnim kupcem naj bi bil na voljo tudi ogromni dvanajstvaljni agregat.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Theophilus Chin.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Prihaja najbolj prestižen BMW X7"


Bat_zajla
9 leta 25 dni nazaj

Če so kupci, zakaj pa ne?

a_sist
9 leta 26 dni nazaj

Sej človk ne ve al bi se smejal al jokal.

 
Alpine AS1 na vrsti leta 2016
Kitajci prevzemajo italijanski Pirelli