Novice

Amarokova pražnja oprava

Na avtomobilskem salonu v Frankfurtu bo na Volkswagnovem razstavnem prostoru moč občudovati dve zanimivi verzij poltovornjaka Amarok – različico, ki sliši na ime »Dark Label« ter prestižni koncept Aventura Exclusive.

Pri konceptu Amarok Aventura Exclusive gre sicer za Volkswagnov poizkus, da bi ustvarili malce bolj prestižen poltovornjak, s katerim bi lahko v prihodnosti konkurirali Mercedes-Benzovemu razredu X. Omenjeni koncept so pri znamki iz Wolfsburga obarvali v prepoznavno kurkumino rumeno barvo, ki jo je sicer moč videti že na novem Golfu in Arteonu, ter mu nataknili  mikavna 19-palčna platišča. V notranjosti se ponaša z usnjenim oblazinjenjem v črni barvi, ki je dodatno ozaljšano s kontrastnimi rumenimi okrasnimi šivi. Pod motornim pokrovom Aventure Exclusive se nahaja 3-litrski V6 turbodizel, ki proizvede kar 258 »konjev« (550 Nm navora), s čimer gre za najmočnejši Amarok do sedaj.

Volkswagen Amarok Dark Label je posebna serija, ki je sicer zasnovana na opremskem paketu Comfortline, prepoznati pa jo je mogoče po posebni temno sivi matirani barvi karoserije (Indium Grey Matte) ter nekaterih črno obarvanih detajlih. Različica bo na voljo z obstoječima dizelskima agregatoma (163 ter 204 KM), ki bosta lahko sparjena tako s 6-stopenjskim ročnim, kakor tudi z 8-stopenjskim avtomatskim menjalnikom. Kupci  bodo lahko izbirali med dvokolesnim ali štirikolesnim pogonom.

Posebni seriji Amaroka se bosta predstavili svetovni javnosti 12. septembra na salonu v Frankfurtu.

Avtomobilizem.com (Vir: Automobilemag. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prenova Aventadorja brez strehe
Mazdini načrti za elektrifikacijo modelov