Novice

Prenova Aventadorja brez strehe

Potem ko so pri italijanski znamki športnih avtomobilov, znanih po emblemu bika, v lanskem letu obsežno prenovili model Aventador, je bila letos deležna osvežitve še njegova različica roadster. Kozmetično olepšan model Aventador S Roadster bodo svetovni javnosti razkrili na salonu v Nemčiji.

Brezstrešna različica strupenega Aventadorja je bila sicer deležna enakih sprememb kot pred časom kupejevska verzija, kar pomeni, da se po novem ponaša s štirikolesnim krmiljenjem, dodelanim aktivnim vzmetenjem ter novim voznim programom EGO. Pod motornim pokrovom se prav tako kot pri običajni različici nahaja 6,5-litrski dvanajstvaljnik, ki ima po novem 40 »konjev« več kot pred prenovo (740 KM, 690 Nm).

Tako motoriziran Aventador S Roadster je sicer od 0 do 100 km/ za 0,1 sekunde počasnejši od kupeja, a še vedno pospeši do omenjene hitrosti v zgolj treh sekundah. Za prenos moči skrbi 7-stopenjski avtomatski menjalnik, serijsko pa se ponaša tako s štirikolesnim pogonom, kot tudi s keramičnimi zavorami.

Pomično streho, ki tehta zgolj 6 kilogramov, je moč elegantno pospraviti v prtljažnik, kupcem pa je na voljo v različnih barvnih kombinacijah. Tudi sicer pri Lamborghiniju ponujajo številne možnosti personalizacije, kupci pa bodo deležni še posodobljenega info-zabavnega sistema, ki podpira Apple CarPlay.

Aventador S Roadster bo v salonih februarja prihodnje leto, v Veliki Britaniji pa naj bi stal vsaj 251.462 funtov.

Avtomobilizem.com (Vir: AutoExpress. Foto: Lamborghini.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Koncept BMW X7 deluje kot novo sredstvo razkazovanja moči
Amarokova pražnja oprava