Novice

Ameriška klasika z novim videzom

Še preden je Ford uradno pokazal prenovljenega Mustanga, je na splet zašel kratek predstavitveni posnetek in Američanom ni preostalo drugega, kot da pohitijo z razkritjem osvežene ameriške legende.

Fordu je na splet “ušel” spodnji posnetek, kjer smo lahko videli prenovljenega Mustanga. Američani so se hitro odzvali in po nekaj urah ugibanj razkrili vse karte.

Prednji odbijač ima več linij in nižje postavljeno osrednjo odprtino za zajem hladnega zraka ter nekoliko oblikovno spremenjene manjše zračnike. V primerjavi z aktualnim modelom je mogoče videti drugačne prednje žaromete, ki se zdaj zažirajo široko v odbijač. Na zadku je difuzor obarvan v črno, toda najbolj očitna sprememba je dodaten usmerjevalnik zraka na prtljažnih vratih. Od predhodnika se loči še po zadnjih žarometih, saj so tri ravne svetlobne črte zamenjali nekoliko ukrivljeni osvetljeni detajli.

Spremenjen zunanji videz spremlja še nekaj novosti v potniški kabini. Najnovejša pridobitev je digitalni merilnik, ki ima ogromno različnih možnosti personalizacije. Pod pokrovom motorja ostajata bencinska agregata, šibkejši štirivaljni 2,3-litrski EcoBoost in močnejši osemvaljni petlitrski atmosferski bencinski agregat. Slednji bo malenkost izboljšan z novim sistemom direktnega vbrizga. Zaradi izboljšav bo bolj bolj odziven in močnejši, toda pri Fordu zaenkrat še niso razkrili točnih številk. Serijsko bo nameščen 6-stopenjski ročni menjalnik z novo sklopko in dvomasnim vztrajnikom, 10-stopenjski samodejni menjalnik pa bo ponujal hitrejše prestavljanje in boljšo odzivnost v primerjavi s starim 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Prisilno polnjeni agregat EcoBoost naj bi pridobil več njutnmetrov navora. Inženirji so še posodobili blažilnike in izboljšali prečne stabilizatorje.

Poleg nabora dodatnih varnostnih sistemov so pri Fordu nadgradili aplikacijo za pametne telefone FordPass, zato bodo lastniki zdaj svojega Mustanga lahko odklenili, zaklenili, zagnali in našli z uporabo pametnega telefona.

Kot je pred kratkim razkril Mark Fields, pri Modrem ovalu razvijajo hibridno različico Mustanga, a naj bi ta na ceste zapeljala šele po letu 2020 v naslednji generacija ameriške klasike. Prenovljeni Mustang pa naj bi po predvidevanjih na naše ceste zapeljal v začetku prihodnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto in video: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Županja Madrida napoveduje radikalne ukrepe za znižanje onesnaženosti zraka
Praktični Crossland X razširja Oplovo družino križancev