Novice

Android kmalu tudi v vozilih naveze Renault-Nissan-Mitsubishi

Renault-Nissan-Mitsubishi in internetni velikan Google so najavili tehnološko sodelovanje pri razvoju informacijskih sistemov na podlagi operacijskega sistema Android, ki bodo kmalu na voljo v njihovih vozilih.

Omenjena podjetja bodo sodelovala pri razvoju nove generacije avtomobilskih informacijskih sistemov, ki bodo združevala sodoben avtomobilski informacijski sistem in uporabne lastnosti sistema Android. Prva vozila z novim sistemom naj bi bila naprodaj v letu 2021.

Cilj partnerstva je zasnovati sistem ki bo prijazen do uporabnika, obenem pa bo omogočal varno uporabo in veliko funkcionalnosti. Na voljo naj bi bile aplikacije iz trgovine Google Play Store in navigacija s pomočjo aplikacije Google Maps, za upravljanje različnih funkcij, iskanje informacij in odgovarjanje na klice in sporočila pa nam bo v pomoč asistent (Google Assist), ki ga bo možno upravljati tudi z glasovnimi ukazi.

Operacijski sistem Android kot osnova naj bi bil enak v vseh vozilih naveze, vsak proizvajalec pa bi imel možnost prilagoditev lastnega uporabniškega vmesnika. Storitve in funkcije, ki bi jih omogočil novo razviti sistem, naj bi bile kombinirane s storitvami v oblaku (Alliance Intelligent Cloud), kar bi omogočilo diagnostiko avtomobila in nadgradnje programske opreme na daljavo. Sam informacijski sistem pa naj bi bil združljiv tudi z napravami, ki temeljijo na drugih operacijskih sistemih, kot je na primer Applov iOS.

Tudi s pomočjo sodelovanja z Googlom naveza Renault-Nissan-Mitsubishi načrtuje povečanje prodaje s sedanjih 10 milijonov enot na 14 miljonov enot letno v letu 2022 in obenem povečanje deleža vozil, ki uporabljajo tehnologijo povezovanja v oblaku.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Zdnet. Foto: Renault-Nissan-Mitsubishi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW Z4 tudi s štirivaljniki
Koncept električnega dostavnika Volkswagen I.D. Buzz Cargo