Novice

BMW Z4 tudi s štirivaljniki

Po poletni predstavitvi popolnoma novega roadsterja Z4 na Pebble Beach v ameriški Kaliforniji, je BMW zdaj zanj napovedal še dodatne motorje.

S tem ob nedavni predstavitvi predstavljena motorizacija M40i, ki jo, mimogrede, žene fantastičen bencinski vrstni šestvaljnik s 340 konjskimi moči, ne bo več edina možnost pogonskega sklopa za mali roadster, temveč bo ena od skupno treh, ki jo bodo Bavarci ponujali neposredno ob začetku prodaje, napovedane za konec 2018. Še pred tem pa bomo lahko novi Z4 videli v živo tudi v Evropi in sicer na BMW-jevem razstavnem prostoru mednarodnega avtomobilskega salona v Parizu v prvi polovici oktobra.

Tam bodo poleg najboljše motorizacije Z4 Roadster M40i pokazali tudi obe novi pridobitvi, ki sta, popolnoma pričakovano, osnovani na štirivaljnem dvolitrskem TwinPower Turbo bencinarju. Vstopno stopničko v svet modela Z4 Roadster bo predstavljala različica Z4 sDrive 20i. Ta bo vozniku omogočala v uporabo največ 197 KM ter 320 Nm navora. Vmesna možnost bo motorizacija 30i, ki bo ponujala največ 258 KM ter 400 Nm navora. Zanimivo pri tem je, da so vse tri motorizacije razpoložljive izključno z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom, kar zna sprožiti nekaj negodovanja puristov in tradicionalistov.

Medtem ko cene uradno še niso določene, se govori, da naj bi se v Nemčiji cenik Z4 Roadsterja G29 začel pri najmanj 35.000 evrih. Kako visoko bo šlo naprej, je jasno odvisno od kupčevih želja in predvsem zmožnosti.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority, Carscoops. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Koncept Renault EZ-PRO kot dostavnik prihodnosti
Android kmalu tudi v vozilih naveze Renault-Nissan-Mitsubishi