Novice

Apple CarPlay kmalu v več kot štiridesetih modelih vozil

Kupujete letos novo vozilo in je večopravilna enota Apple CarPlay visoko na vašem seznamu? Naj vas razveselimo z novico, da boste v kratkem lahko izbirali med precejšnim naborom vozil.

Na včerajšnji novinarski konferenci je Tim Cook, izvršni direktor Appla, dejal, da bo nova večopravilna enota CarPlay s koncem leta na voljo v avtomobilih “vseh večjih proizvajalcev vozil”, nameščena pa naj bi bila v več kot štiridesetih modelih v ponudbi. Med prvimi je CarPlay sprejel Volvo, zdaj pa naj bi sistem vgrajevali tudi v vozila Volkswagen, Audi, Hyundai, Honda in Ferrari.

Med pomembnejšimi proizvajalci, ki manjkajo na seznamu, je Toyota, ki je že prejšnji mesec razkrila, da ne bo podpirala razvoja CarPlaya, kot tudi ne Googlovega sistema Android Auto. Oba sistema na centralni zaslon projecirata uporabniški vmesnik, ki je podoben mobilnemu, s čimer naj bi močno izboljšali uporabnost enot, vgrajenih v vozila. Poleg običajnih funkcij se preko njih lahko upravlja z navigacijo, kliče in pošilja tekstovna sporočila, kot bi to počeli na svojem pametnem telefonu.

Apple je sistem CarPlay predstavil pred letom dni in že v samem začetku so nekateri proizvajalci avtomobilov napovedali sodelovanje s tem ameriškim gigantom. V razvoj so se vključili tudi pri proizvajalcih opreme za naknadno vgradnjo, kot sta Alpine in Pioneer, kjer sedaj na primer ponujajo dodatke k sistemu CarPlay.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Apple.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Tehnologija e-tron tudi v novega Audijevega električnega terenca
BBC suspendiral Clarksona