Novice

Apple resno v razvoj električnega vozila?

Po pisanju časnika The Wall Street Journal v računalniškem gigantu Apple kar nekaj sto zaposlenih pospešeno dela na skrivnostnem projektu ‘Titan’. Prihaja električni avtomobil iCar?

Novice so hitro zaokrožile po medmrežju in pojavljajo se že prva namigovanja o prihodu manjšega družinskega vozila, ki bo, po vzoru ostalih tehnoloških rešitev iz Appla, privlačen v vseh pogledih. Steve Zadesky, podpredsednik dizajna pri Applu, je v preteklosti že deloval kot inženir pri Fordu in naj bi bil vodja projekta Titan.

Lansko leto v septembru so pri Applu zaposlili tudi Johhana Jungwirtha, ki je pred delal za Mercedes-Benz, zdaj pa je pomemben člen v najnovejšem projektu. Vodilni so se pred kratkim v Avstraliji sestali s podjetjem Magna Steyr, ki ima ogromno izkušenj z izdelavo vozil.

Avtomobil iCar so napovedovali že pred leti, vendar napovedi takrat nihče ni jemal resno. Danes pa z resnimi indici iz računalniškega velikana, ki so jih podprla številna poročila, postaja jasno , da bo verjetno iz Silicijeve doline kmalu zapeljalo električno vozilo. Govorice so podkrepile zadnje menjave zaposlenih, saj je Apple z velikimi finančnimi spodbudami prepričeval zaposlene pri svetovno znanemu proizvajalcu električnih vozil Tesla, da prestopijo k njim.

Trg električnih vozil postaja vse bolj zanimiv za številne proizvajalce, zato ne bo presenečenje, če bo  v to dirko vstopil še Apple. Velike apetite kažejo tudi pri največjemu tekmecu, saj je internetni velikan Google že pred časom predstavil prototip svojega električnega vozila.

Avtomobilizem.com (Vir: Autonews. Foto: Andy.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW na 85. mednarodnem ženevskem avtosalonu 2015
Aston Martin Vulcan bo bruhal ogenj