Novice

Ares Design Project Panther je DeTomaso Pantera 21. stoletja

Zgodba Ares Design se je začela pred tremi leti. Doslej so na podlagi tehničnih osnov dobro poznanih modelov, kot so Mercedes-Benz razred G in Bentley Mulsanne, razvijali oblikovno izrazito samosvoje modele. Potem ko so zadovoljili potrebe in želje po izstopanju s prvenstveno samosvojimi izdelki že preko dvestotim strankam, so se s projektom Panther osredotočili na maloserijsko proizvodnjo.

Projekt Panther je postavljen na tehniko Lamborghinija Huracan, kar pomeni 5,2-litrski V10 stroj s preko 600 konji in štirikolesni pogon. O notranjem oblikovanju DanyBahar, švicarski poslovnež in oče Ares Designa, v tem trenutku ne razglablja prav dosti. Toda, če lahko sklepamo na osnovi njihovih dosedajšnjih izdelkov, bo ta vsaj tako posebna, kot je zunanjost.

Zunanja podoba z zašiljenim sprednjim delom, vključno z dvižnima žarometoma ter spodrezanim zadkom, se neprikrito zgleduje po legendarni DeTomasovi Pantheri. Povsem pričakovano o projektu govorijo vsi kot o DeTomaso Pantheri 21. stoletja. Zanimiv oblikovalski element so tudi rdeči napisi Pirelli P Zero na pnevmatikah.

Trenutno je avto še v fazi urejanja potrebne papirologije (homologacija ipd.), Bahar pa ne omenja velikosti serije niti cene posameznega primerka. A številčno skromna letna proizvodnja, morda nekaj deset avtov, ter šestmestni evrski znesek iz naslova zagotavljanja ekskluzivnosti modela sta nekaj povsem pričakovanega.

Avtomobilizem.com (vir: Carscoops, Autocar, fotografije: Ares Design.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Polestar 1 bo imel močno omejeno proizvodnjo
Prva skica nove Volkswagnove Jette