Novice

Polestar 1 bo imel močno omejeno proizvodnjo

Prvi model samostojne znamke Polestar bo imel zaradi zamudne proizvodne tehnologije letno količino omejeno na zgolj 500 primerkov. Kot glasnik znamke bo pritegnil kupce za Polestar 2, tekmeca Teslinega Modela 3.

Priključni hibrid Polestar 1 je zasnovan na skrajšani Volvovi arhitekturi modela S90 (SPA), nadgrajeni z obilico lahkih materialov, med katerimi so ogljikova vlakna. Proizvodni proces pa naj bi bil po poročanju Automotive News Europe tako zamuden in drag, da nameravajo pri proizvajalcu izdelati le 500 enot letno. Model naj bi izdelovali v novi tovarni v Chengduju od sredine 2019 ter bo najmočnejši serijski avtomobil iz proizvodnje na Kitajskem.


Štirisedežni kupe s priključno-hibridnim pogonskim sklopom bo po napovedih znamke imel kar 600 »konjev« moči ter zagotovil 1.000 njutnmetrov najvišje navorske vrednosti. S povsem električnim dosegom 150 km naj bi presegel zmogljivosti obstoječih priključnih hibridov na trgu.


Posledično bo prvi model osamosvojene znamke Polestar deloval v funkciji atraktivnega glasnika, ki bo pritegnil kupce in razširil dobre novice za naslednjo fazo poslovanja – predstavitev modela Polestar 2, ki bo predstavljal konkurenco Teslinemu Modelu 3. Polestar 2 naj bi prišel v salone konec leta 2019, še nekaj let kasneje pa naj bi se mu pridružil križanec Polestar 3, ki bo nagovarjal enako ciljno skupino kot Tesla X. Ponudbo naj bi zaokrožil Polestar 4, za katerega mediji ugibajo, da bo kabriolet na podlagi modela Polestar 1.

Avtomobilizem.com (Vir: AUtomotive News Europe, Carscoops. Foto: Polestar.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Lexus bo v Detroit pripeljal nov koncept križanca
Ares Design Project Panther je DeTomaso Pantera 21. stoletja