Novice

Arriva Slovenija posodobila vozni park z avtobusi Mercedes-Benz Intouro

Podjetje Autocommerce je skupini Arriva Slovenija predalo 45 novih medkrajevnih visokopodnih avtobusov Mercedes-Benz Intouro. Gre za največjo investicijo v medkrajevni avtobusni potniški promet v Sloveniji do sedaj.

Primestni linijski avtobusi dolžine 12 m (35 vozil) in 10,5 m (10 vozil) se lahko pohvalijo z najsodobnejšimi (Euro 6e) dizelskimi motorji, zato so prijaznejši do okolja – še posebej, če jih primerjamo s starejšimi dizelskimi avtobusi. Hkrati je pomembno, da so varnejši, udobnejši in tišji, kar bodo cenili tako potniki kot tudi prebivalci ob povezovalnih cestah. Z investicijo v višini 10,9 milijonov € (brez DDV) se je s skupno 45 novimi visokopodnimi avtobusi Mercedes-Benz Intouro povprečna starost voznega parka skupine Arriva Slovenija pomladila na 6,4 let.

Na sedežu uprave skupine Arriva Slovenija v Kranju so nove avtobuse v promet predali direktor skupine Arriva Slovenija Bo Karlsson, direktor družbe Autocommerce Rasto Oderlap in državna sekretarka na Ministrstvu za infrastrukturo Alenka Bratušek.

Direktor skupine Arriva Slovenija Bo Karlsson je nove avtobuse označil za pomembno pridobitev. »V skupini Arriva Slovenija si prizadevamo, da smo za naše potnike, poslovne partnerje in zaposlene najboljša izbira. Našim potnikom dnevno zagotavljamo varne in udobne mobilnostne storitve ter s sodobnimi in okolju prijaznim voznim parkom skrbimo za odgovoren odnos do okolja.

Zelo smo veseli, da lahko danes v promet predamo 45 novih Mercedes-Benz Intouro avtobusov, ki dosegajo najvišje okoljske standarde. S temi sodobnimi, uporabnikom prijaznimi in ekološkimi vozili bomo našim potnikom zagotavljali še bolj trajnosten, čist in energijsko učinkovit potniški promet. Naša želja je, da bi javni promet postal najboljša alternativa osebnim vozilom.

Danes beležimo pomemben mejnik, saj je to do sedaj največja naložba v javni avtobusni potniški linijski promet v Sloveniji. Veseli me, da bodo z novimi avtobusi potniki pridobili povečano obratovalno zanesljivost ter udobje, naše voznice in vozniki pa bodo upravljali še boljša, udobnejša in varnejša vozila.

S posodobitvijo voznega parka delamo še en pomemben korak k uresničevanju naših ciljev – k trajnostni mobilnosti, razogljičenju prometa, manjšemu onesnaževanju okolja in popularizaciji javnega potniškega prometa. V Arrivi verjamemo v trajnostni javni prevoz v Sloveniji in smo ponosni in veseli, da bomo lahko prispevali pomemben del k njegovemu nadaljnjemu razvoju.«

Tudi Rasto Oderlap, direktor družbe Autocommerce, je nove avtobuse označil za optimalno rešitev za medkrajevni linijski promet, hkrati pa povedal, da je podjetje ponosno, da so lahko dobavili nova vozila. »Ponosni smo, da smo z novimi avtobusi Mercedes-Benz Intouro del tako pomembnega mejnika v poslovanju skupine Arriva Slovenija in v celotnem medkrajevnem avtobusnem potniškem prometu v Sloveniji. Najsodobnejši medkrajevni avtobusi Mercedes-Benz Intouro so opremljeni za udobje in varnost tako potnikov kot tudi voznikov. Primerni so za vsakodnevno uporabo. S svojo opremo bodo postavili nove standarde na področju medkrajevnega prometa in ga za potnike naredili še privlačnejšega.«

Državna sekretarka na ministrstvu za infrastrukturo, mag. Alenka Bratušek, je na predstavitvi avtobusov povedala: »Nova, moderna vozila so eden od ključnih dejavnikov za kakovosten in privlačen javni potniški promet, hkrati pa nujen pogoj za ozelenitev prometa in varovanje okolja. Vse višje okoljske zahteve narekujejo tudi vse višje standardne glede izpustov vozil, zato je investicija družbe Arriva, ki je eden največjih prevoznikov v Sloveniji, s skoraj 45 odstotnim tržnim deležem, še toliko bolj pomembna. Naložba je prispevek k bolj trajnostni mobilnosti, hkrati pa tudi gospodarno ravnanje, saj se predvideva letni prihranek okrog 60.000 litrov goriva in 160 ton manj  izpustov CO2

Do konca leta 2022 bo vozni park skupine Arriva Slovenija bogatejši še za dodatnih 15 novih, 23-sedežnih Mercedes Sprinter minibusov.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Arriva Slovenija.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Audi TT RS Coupé Iconic Edition poudarja brezčasnost tega modela
Musk vseeno v nakup Twitterja