Novice

Aston Martin RapidE bi lahko na ceste zapeljal že čez dve leti

Aston Martin je dokaj hitro razkril koncept RapidE, ki si je za osnovo sposodil model Rapide S, vendar ga poganja izključno električna energija.

Aston Martin je električni RapidE razvil skupaj s podjetjem Williams Advanced Engineering, ki je ena izmed podružnic ekipe Williams v Formuli 1. Zaenkrat ostaja britanski proizvajalec skop z informacijami, a iščejo rešitve za vstop modela v proizvodnjo.

Povezali so se s kitajsko investicijsko družbo ChinaEquity, ki je v podjetje vložilo 50 milijonov funtov, s tem vložkom pa bi lahko prevesili tehtnico in Aston Martin bi lahko prižgal zeleno luč za začetek proizvodnje. RapidE bi lahko po zadnjih načrtih na ceste zapeljal že čez dve leti.

V izjavi je izvršni predsednik Aston Martina, Andy Palmer, dejal: ”Razburljiv koncept RapidE konkretno predstavlja zmožnosti in ambicije Aston Martina za razvoj nizko- ali brezemisijskega športnega vozila.”

Po zadnjih špekulacij bi imel lahko električni RapidE okoli 1.000 ”konjskih moči”, doseg preko 300 kilometrov in ne ravno najnižjo ceno – preko 200.000 evrov.

Avtomobilizem.com (Vir: Worldcarfans, Autonews. Foto: Aston Martin.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Odličen oprijem tudi za tekače
Nissan napoveduje novo generacijo električnega Leafa