Novice

Odličen oprijem tudi za tekače

Ste med tistimi, ki se boste v nedeljo udeležili 20. ljubljanskega maratona? Za vikend je sicer napovedano odlično vreme, pa je za rezultat kljub temu pomembno, da imajo vaši tekaški čevlji – enako kot pnevmatike na avtomobilu – dober oprijem na podlagi.

Morda je kdo od vas že vedel, mi pa smo bili presenečeni, ko smo prvič slišali, da podjetje Continental med drugim izdeluje tudi podplate za tekaške copate. Še bolj, ko smo izvedeli, da so od leta 2011 dalje kar trije rekordi berlinskega maratona popustili pritisku tekačev na Continentalovi podlagi.

Continental get your grip Adidas4Adidas svoje tekače svetovnega formata opremlja s tehnologijo, ki se je doslej uporabljala v visoko zmogljivih pnevmatikah, tehnologija izdelave pa nudi najboljši oprijem in optimalno zavorno učinkovitost v tekaških čevljih Adidas Adizero Boost, za katere je pri nas v zadnjih dneh baje kar precej povpraševanja.

Vzporednic med pnevmatikami in tekaškimi čevlji ni težko najti – pnevmatike so za avtomobile, kar so čevlji za tekače: edini stik s podlago, ki mora biti sposoben prenesti vse vključene sile. Gumene zmesi, ki jih je Continental razvil posebej za Adidas, ponujajo še posebej dober oprijem na vseh podlagah, kar je tekačem v pomoč pri ohranjanju energije, ki bi jo sicer porabili v tekaških copatih s slabšim oprijemom.

Continental in Adidas v razvoju produktov sodelujeta že od leta 2007, rezultat pa je preko 80 modelov obutve v različnih segmentih, od vrhunskega športa, do rekreativnega teka, trekinga in aktivnosti na prostem. Strokovnjaki s področja gumenih zmesi so razvili tudi materiale za podplate, ki kljubujejo ekstremnim razmeram kot sta sneg in led, da bi lahko športnim navdušencem pri aktivnostih zagotovili več varnosti in udobja.

In čeprav ste letos morda že prepozni za vrhunsko uvrstitev na maratonu, ne pozabite na prihajajočo sezono menjave pnevmatik. Pri izbiri vam lahko te dni svetujejo tudi Continentalovi strokovnjaki na razstavnem prostoru v Marmorni dvorani Gospodarskega razstavišča v Ljubljani.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Continental.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Odličen oprijem tudi za tekače"


Firediver
8 leta 6 meseci nazaj

Me prav zanima kako se meri pri tekaških čevljih kotalni upor, aquaplanning in hrupnost, če se že gremo iskanja vzporednic z avtomobilsko gumo 🙂
Glede na to, da je pri tekaških čevljih bistven samo oprijem in “udobnost” mislim, da zmes še zdaleč ne more biti enaka ali pa vsaj zelo podobna kot pri avtomobilski gumi. Je pa vsekakor dobro, da “gumijaste” posle pelje gumarska firma..

mavrica
8 leta 6 meseci nazaj

Ena obuvala stanejo skoraj kot komplet novih pnevmatik istega proizvajalca 🙂

 
Ferrari končno na borzi z oznako RACE
Aston Martin RapidE bi lahko na ceste zapeljal že čez dve leti