Novice

Aston Martin Vanquish Zagato bo osrečil 99 kupcev

Aston Martin Vanquish Zagato, ki so ga v konceptni obliki pokazali na Concorso d’Eleganza Villa d’Este ob jezeru Como, bo v naslednjem letu doživel tudi svojo serijsko različica. A bo le-ta omejena na zgolj 99 primerkov.

Serijska različica modela Vanquish Zagato se sicer ne bo drastično razlikovala od koncepta, ki so ga pokazali v Italiji prejšnji mesec. Avtomobilska mojstrovina, ki se bo ponašala s karoserijo iz ogljikovih vlaken, pa bo prepoznavna po dvojnem »mehurčku« na strehi, ki je bil značilen za Zagatove modele v 50-letih prejšnjega stoletja.

Aston Martinov Vanquish Zagato bo hkrati deležen edinstvene nastavitve podvozja, pod motorjem pokrova pa bo brnel modificiran 6.0-litrski dvanajstvaljnik, poznan že iz modela Vanquish. Agregat naj bi proizvedel 591 »konjev«, avtomobil pa bo za odtenek hitrejši od običajnejše različice (cca. 3,5 sekunde od 0 do 100 km/h).

Najnovejšo avtomobilsko umetnino, ki jo je Aston Martin skreiral skupaj z italijansko oblikovalsko hišo Zagato (najbolj znana modela, ki so ju ustvarili skupaj, sta V12 Vantage Zagato in DB7 Zagato), bodo proizvajali v Gaydonu. Vseh 99 avtomobilov, ki naj bi po prvih informacijah stali okrog pol milijona angleških funtov (cca. 650.000 evrov), pa bo na voljo v prvi četrtini naslednjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Trend. Foto: Aston Martin.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-AMG GT R je zver Zelenega pekla
Znamka Saab se dokončno poslavlja, prihaja NEVS