Novice

Znamka Saab se dokončno poslavlja, prihaja NEVS

Vsi tisti, ki ste računali na čudežen vzpon padle znamke Saab lahko prenehate s sanjarjenjem. Pri NEVS (National Electric Vehicle Sweden) so naznanili, da pogajanja niso bila uspešna in se ime Saab, zdaj tudi uradno, seli v zgodovinske knjige.

Švedsko-kitajsko podjetje National Electric Vehicle Sweden je odkupilo večino premoženja Saaba in njegovih podružnic. Po bankrotu švedskega proizvajalca vozil jim je pod svoje okrilje uspelo pridobiti Saab Automobile Powertrain AB, Saab Automobile Tools AB in obrat za izdelovanje vozil, žal pa se jim z lastniki imena Saab ni uspelo dogovoriti za odkup pravic do uporabe. Če bi NEVS-u uspelo zagnati proizvodnjo v letu 2014, bi lahko obdržali ime, zdaj pa novonastalemu podjetju ne ostane veliko opcij, izbrati bodo morali novo ime za svoja prihodnja vozila.

Podjetje je v uradni izjavi zapisalo, da bo svoje produkte tržilo pod blagovno znamko NEVS, vključno s svojim prvim modelom, ki sloni na arhitekturi Saabovega modela 9-3. Električna kombilimuzina naj bi na ceste zapeljala leta 2017.

Z novim ciljem želijo v prvem planu izdelovati električna vozila, predvsem za kitajski trg, ki bo nosilec velike globalne širitve. Kot so potrdili, so že sklenili nekaj strateških poslov. Med njimi izstopa dogovor s podjetjem Panda New Energy za nakup 150.000 električnih osebnih vozil in 100.000 električnih gospodarskih vozil.

”Z globokim spoštovanjem do naše zgodovine in dediščine želimo biti prepoznavni kot samosvoj trajnostni ponudnik mobilnih rešitev, ki je zavezan k varovanju okolja in osredotočenim načrtom stabilne rasti naše znamke,” je dejal Mattias Bergman, predsednik podjetja NEVS.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Saab.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Aston Martin Vanquish Zagato bo osrečil 99 kupcev
Športnost po švedsko: Volvo S90 in V90 s paketom R-Design