Novice

Audi, BMW in Daimler odkupili zemljevide Here

Audi, BMW in Daimler so za 2,8 milijade evrov od finske Nokie odkupili navigacijske storitve Here.

Tri nemška podjetja bodo imela enak delež zemljevidov in nobeno ne bo iskalo možnosti, da pridobi večji delež. Storitev sloni na oblaku in naj bi tlakovala pot novim asistenčnim sistemom ter bi sčasoma lahko postala ključen element pri avtonomni vožnji. S tem poslom se je nemška avtomobilska industrija še bolj postavila po robu Googlu in Applu, ki postajata vse močnejša predstavnika v panogi.

Poleg operacijskega sistema za večopravilne enote, oba ameriška giganta že razvijata avtonomno vozilo. Zemljevidi Here nudijo kartiranje in lokacije za skoraj 200 držav po svetu, še naprej pa ostaja storitev močna in samostojna.

”Naše okolje se neprestano spreminja. Zato je informacije v digitalnih zemljevidih potrebno nenehno posodabljati in zagotoviti maksimalno uporabnost,” je dejal Rupert Stadler, izvršni predsednik Audija.

”Here bo imel ključno vlogo v digitalni revoluciji mobilnosti, združeval bo visoko ločljivostne zemljevide in podatke iz vozil za čim bolj varno in lažje potovanje za vse,” je izjavil Harald Krüger, predsednik uprave pri BMW-ju.

”Izredno natančni digitalni zemljevidi so ključna komponenta za mobilnost prihodnosti. S skupnim nakupom storitve Here hočemo zavarovati samostojnost te osrednje storitve za vsa vozila in proizvajalce, dobavitelje, stranke in ostale industrije,” je dodal Dieter Zetsche, izvršni predsednik Daimlerja.

Here z zemljevidi oskrbuje skoraj 80 odstotkov vgrajenih navigacijskih naprav v Severni Ameriki in Evropi, medtem ko konkurent TomTom s podporo Googla oskrbuje preostalih dvajset odstotkov. Finančno bo transakcija zaključena v prvi četrtini naslednjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Audi, BMW in Daimler odkupili zemljevide Here"


hondas
8 leta 8 meseci nazaj

A nima PSA tudi te karte? Morda ne bo več posodobitev ali pa bodo “nekoliko” dražje.

 
Christian von Koenigsegg bo odgovarjal na vprašanja
Renault Sport stavi na hibridni pogon