Novice

Renault Sport stavi na hibridni pogon

Oddelek Renault Sport je, po besedah poslovnega direktorja Patricea Rattija, naklonjen ideji uporabe hibridnega pogona z namenom izboljšanja zmogljivosti bodočih športnih vozil.

Na zaključku krstne sezone Formule E v Londonu je Ratti na vprašanje, če vidi prihodnost vozil oddelka Renault Sport v povezavi z električno ali hibridno tehnologijo, odgovoril: ”Rad. Današnji problem popolnoma električnih športnih vozil je velika količina baterij, a hkrati razvijamo hibride. Hibridizacija bi lahko pomagala k zmanjšanju izpustov CO2. Kar je še dobro pri električnih motorjih, je njihov pospešek. Delamo na tem, vendar tehnologija ne sme biti predraga.”

Vrh ponudbe pri Renaultu trenutno zasedata Clio RS 220 Trophy in Megane RS 275 Trophy, oba poganja prisilno polnjen bencinski agregat. Športni oddelek Renault Sport se nahaja v mestu Les Ulis v bližini Pariza ter je zadolžen za znamkine aktivnosti v motošportu, kot tudi za visoko zmogljiva cestna vozila. Oddelek je tesno povezan tudi z novo popolnoma električno Formulo E.

Ratti je poudaril, da ima Formula E pomembno vlogo pri pospeševanju razvoja električnih vozil in baterijske tehnologije. ”Prepričan sem, da bomo imeli v nekaj letih trikrat ali štirikrat večji doseg kot danes,” je še dejal in poudaril svoje stališče, da bi bili lahko električni in hibridni sistemi pripravljeni za namestitev v visokozmogljiva vozila v roku petih do desetih let – ali pa še hitreje, saj se po njegovih besedah pri elektroniki stvari lahko zgodijo celo prej, kot so bile napovedane.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Renault Sport stavi na hibridni pogon"


Bucko99
8 leta 9 meseci nazaj

Konkurenca jih je že malo prehitela…

 
Audi, BMW in Daimler odkupili zemljevide Here
Alfin drugi novi model bo športni terenec