Novice

Audi bo do leta 2018 podvojil število modelov RS

Trenutno se pri Audiju z oznako RS lahko pohvali sedem različnih modelov, a naj bi se bo to kmalu spremenilo. Do začetka leta 2018 naj bi to športno oznako dobilo še osem modelov, skupaj bo tako kupcem na voljo 15 različnih športnikov.

Največji rival Mercedesovega oddelka AMG namerava po besedah Stephan Winkelmanna, novega šefa Audijevega športnega oddelka, v naslednjih osemnajstih mesecih podvojiti število modelov z oznako RS. Trenutno je v družini zbranih sedem različnih modelov, med njimi sta všteta tudi R8 in TT. Družino bodo razširili z osmimi dodatnimi modeli, ki bodo na ceste zapeljali zgodaj leta 2018.

”Prihaja jih še več. Imamo eno podjetje, eno ime in imamo znamko. Toda ostali bomo ekskluzivni,” je dejal Winkelmann, žal pa ni želel potrditi, kdo se bo pridružil modelom RS 3, RS Q3, TT RS, RS 6, RS 7 in R8. Glede na popularnost bi se športni družini lahko najprej pridružile športne izvedenke modelov A1, A4, Q5 ter izboljšani R8.

Nekdanji vodja Lamborghinija je vodenje znamke RS prevzel februarja letos. Zaradi reorganizacije in nadaljnega razvoja športnih oddelkov bo Winkelmann pod eno streho vodil kar tri različnae oddelke: Quattro, RS in Audi Exclusive. Odločil se je za drugačno strukturo razvoja v primerjavi z Mercedesom in oddelkom AMG, ki svoje športnike prodaja kot vroče žemljice.

AMG je v zadnjih letih podvojil prodajo in prodal 80.000 enot. Za primerjavo: Audi bo najverjetneje letos presegel mejo 20.000 enot.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Najboljši družinski karavan je …
Nov Hondin patent napoveduje zatemnitvena stekla na dotik