Novice

Audi bo v modelno paleto vnesel več raznolikosti

Proizvajalec prestižnih avtomobilov iz Ingolstadta se namerava v prihodnosti oddaljiti od dosedanje oblikovalske filozofije, po kateri so si bili njihovi modeli podobni kot jajce jajcu.

V zadnjem času je znamka predstavila vrsto modelov s presenetljivo podobnim videzom, v pogovoru za Autocar pa so najavili konec takšne prakse. Rupert Stadler, izvršni direktor znamke, je kopiranje videza povezal s prepoznavnostjo: “Takšen proces (ponovitvenega) oblikovanja je bil uporabljen z namenom, da bi bili avtomobili Audi bolj prepoznavni na novih in razvijajočih se trgih, kot je Kitajska. Zdaj ko smo na Kitajskem dobro znani, lahko spremenimo filozofijo in vsakemu modelu damo svoj videz.”

S šefom se strinja tudi prvi oblikovalec Marc Lichte, ki meni, da bodo spremembe v oblikovanju naredile avtomobile Audi bolj privlačne: “Ugotavljamo, da je zdaj več prostora za diferenciranje. Glede na to, da so naši modeli v proizvodnji vsaj šest let, menim, da mora imeti vsak svoj videz, s katerim bo ostal atraktiven v tem dolgem obdobju.”

Podobno kot njegovi kolegi pri drugih znamkah tudi Lichte poudarja, da uvedba električnih pogonskih sklopov oblikovalcem prinaša več svobode in omogoča oblikovanje modelov s krajšimi previsi ter nižjim pokrovom motorja.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Audi bo v modelno paleto vnesel več raznolikosti"


2 meseci 14 dni nazaj

Tehnološko, če odmislimo malo diesegate haha vrhunski avtomobili, a kaj so tako dolgočasni in neizraziti. Preprosto vidiš ga in takoj pozabiš, saj niso grdi ampak preprosto pozabljajoči. Upam da bodo z novim dizajnem to kaj spremenili.

Firediver
2 meseci 17 dni nazaj

Isto napako ponavljajo na vsakih 10 let…

 
Kitajska je z januarjem prepovedala proizvodnjo 553 modelov osebnih avtomobilov
Infiniti z novo oblikovalsko linijo

Več vsebin

Novice

Audi bo v modelno paleto vnesel več raznolikosti

Predstavitve

Ponovno prednost v tehniki

Audi A8: slovenska predstavitev
Novice

Kitajska je z januarjem prepovedala proizvodnjo 553 modelov osebnih avtomobilov

Novice

Audijev električni zastavonoša bo prišel leta 2022

Predstavitve

Boj za prepoznavnost

Kia Stonic: slovenska predstavitev
Novice

Audijeva in Porschejeva platforma EV za tri družine modelov

Novice

Nova generacija Audijeve poslovne limuzine

Predstavitve

Daleč od racionalnega

Kia Stinger: slovenska predstavitev