Novice

Kitajska je z januarjem prepovedala proizvodnjo 553 modelov osebnih avtomobilov

Na Kitajskem so se še bolj resno lotili zmanjševanja onesnaževanja, saj z začetkom letošnjega leta zaustavljajo proizvodnjo kar 553 modelov osebnih avtomobilov, ki ne ustrezajo emisijskim normam.

Po poročanju Bloomberga je kitajska Zveza za osebne avtomobile v sporočilu za javnost zapisala, da je z začetkom letošnjega leta zaustavljena proizvodnja številnih modelov, med katerimi so tudi limuzine znamk Audi FV7145LCDBG (FAW VW), Mercedes-Benz BJ7302ETAL2 (Beijing Benz) in Chevrolet SGM7161DAA2 (Shanghai GM). Kljub temu, da 553 avtomobilskih modelov zveni veliko, naj bi šlo po komentarju Zveze za zelo majhen delež osebnih avtomobilov, ki jih proizvajajo na Kitajskem.

Po drugi strani gre za prvi uradni kitajski seznam osebnih avtomobilov, ki kršijo zastavljene norme glede porabe. Ob tem lokalni analitiki napovedujejo, da jim bodo kmalu in pogosto sledili novi, saj naj bi bile takšne poteze nujno potrebne za zagotavljanje trajnostnega dolgoročnega razvoja industrije.

Kitajska je sicer eden največjih trgov električnih avtomobilov, kjer med drugim razmišljajo tudi o prepovedi prodaje avtomobilov s klasičnim dizelskim in bencinskim motorjem na notranje zgorevanje. V odzivih na načrte je bio kar nekaj nasprotovanja, med drugim je Marry Barra, izvršna direktorice General Motorsa, izjavila: “Spodbujamo kitajsko vlado k sodelovanju z nami in industrijo, da bi nedvomno ustvarili navdušenje in povpraševanje po električnih avtomobilih, namesto da so zgolj predpisani.”

Avtomobilizem.com (Vir: Bloomberg, Carscoops. Foto: SAIC GM.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Pri Alfi Romeo naj bi razmišljali o sedemsedežnem športnem terencu
Audi bo v modelno paleto vnesel več raznolikosti