Novice

Audi e-tron S in e-tron Sportback S imata po tri elektromotorje

S tem seveda mislimo na tri glavne pogonske elektromotorje motorje. Audi to dejstvo dodatno poudarja, saj pravi, da sta prva velikoserijska električna avtomobila s tovrstnim konceptom pogona.

Konkretno to pomeni, da ženeta zadnji par koles e-trona S dva elektromotorja, sprednji par pa tretji motor. Skupno to prinese 370 kW (503 KM) največje moči ter tovornjaških 973 Nm navora. No, razlika do pravih tovornjakov je “samo” v tem, da je vrhunec navora razpoložljiv celih osem sekund. A Audi je prepričan, da je tudi osem sekund dovolj za eksplozivne šprinte do stotice, saj bodo ti trajali samo 4,5 sekunde. Je pa vprašanje, koliko takšnih šprintov je moč narediti zaporedoma? Prepričani smo namreč, da je zaradi temperaturnih obremenitev baterije vgrajena časovna varovalka, ki je enaka tisti v zmogljivejšem od dveh civilnih e-tronov (95 kWh).

Tovrstne omejitve kažejo smer, v katero se bo očitno razvijala športnost baterijskih-električnih modelov. Komur se zdi elektronsko omejena hitrost 250 km/h, ki je značilna za športne modele nemške trojice, kriminal pri belem dnevu, bo še toliko težje prežvečil naslednji podatek električnih športnih Audijev. Obljubljenih 500 “konj” bo le redko na polno rezgetalo, saj sta e-tron S in e-tron Sportback S omejena celo na največjo hitrost 210 km/h.

No, četudi bosta novinca svoj zmogljivostni potencial na avtocestah težko pokazala v pravi luči, bosta značaj toliko bolj jasno razkazovala s svojo podobo. Kot smo že vajeni pri Audijih s črko S v imenu, sta tudi obe izpeljanki e-trona S opremljeni s primerno dinamičnim videzom. Tega med drugim zaznamujejo razširjene obrobe blatnikov spredaj in zadaj, ki dodajo obema približno pet dodatnih centimetrov skupne širine. Pod njimi se bohotijo široka in nizkopresečna kolesa na platiščih 21 ali 22 palcev. Spredaj in zadaj sta nova tudi odbijača. Sprednjega bi, glede na velikost in številčnost odprtin, namestili tudi na kakšnega klasično gnanega Audi S. No, ja, so pa bili zmernejši in bližje resnici vsaj pri zadnjem odbijaču, saj vanj niso tlačili zaslonk lažnih zaključkov izpušnih cevi.

Za notranjost so rezervirani najkakovostnejše napa usnje in četica stiliziranih S-jev.

Letošnje poletje Audi odpira knjigo naročil za novinca, za katerega bo zahteval, vsaj v Veliki Britaniji, najmanj 87.000 funtov (približno 100.000 evrov) ali dobrih 15.000 funtov več kot e-tron 55.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Land Rover Defender Hard Top nadomešča sedeže s tovornim prostorom
Prenovljeni Lexus LS nadaljuje evolucijo prestiža in sodobnih tehnologij