Novice

Land Rover Defender Hard Top nadomešča sedeže s tovornim prostorom

Podjetniška oziroma bolje rečeno dostavniška izvedba svežega Land Roverja Defender je tu, Angleži pa so jo ločili od običajnih potniških različic z dodatkom Hard Top v imenu.

Razvoj komercialne različice Land Rover Defender Hard Top so Angleži zaupali znamkini diviziji Special Vehicle Operations (SVO). Vozilo naj bi zadržalo vse že poznane prednosti in odlike potniških različic, s to razliko, da je pri novincu poudarjena prostornost prtljažnega dela avta. Trgu ga bodo ponudili tako v daljši petvratni različici 110, kot tudi v krajši trivratni 90.

Podobno kot potniške izpeljanke, bo tudi tovorna izpeljanka Defenderja 90 Hard Top vzmetena s klasičnimi vijačnimi vzmetmi, večji brat 110 pa bo zadaj oprt na elektronsko krmiljeno zračno vzmetenje. Ob tem Land Rover sicer ne izpostavlja posebej nosilnosti obeh novincev, pravi pa zato, da bosta oba smela vleči do največ 3.500 kilogramov. Avtomobil bodo opremili tudi s pomočnikom za vleko prikolice (Advanced Tow Assist), ki naj bi omogočal vozniku vodenje prikolice zgolj z vrtljivim gumbom, nameščenim med sedežema.

Poleg bolj delavskega izgleda obeh na zunaj, je najočitnejša razlika Hard Top različic v primerjavi s potniškimi v odstranjenih sedežnih mestih v drugi in tretji vrsti. Komur bosta dva sedeža premalo, bo lahko doplačal zasilni sredinsko nameščen sedež, nameščen med levim in desnim v prvi vrsti. Land Rover ni pozabil niti na dodatek svoje rešitve notranjega sredinsko nameščenega vzvratnega ogledala ClearSight, ki bo vozniku omogočalo nemoten pogled nazaj tudi v primeru naloženosti Hard Topa do vrha.

Prodaja obeh steče konec letošnjega leta, cene pa se bodo v Veliki Britaniji začele pri 35.500 funtih oz. nam bolj domačih slabih 40.000 evrih.

Avtomobilizem.com (Vir: AutoExpress. Foto: Land Rover.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Novi Suzuki Across s hibridno tehnologijo dopolnjuje ponudbo v razredu križancev
Audi e-tron S in e-tron Sportback S imata po tri elektromotorje