Novice

Audi in SAIC s prvimi rezultati sodelovanja že prihodnje leto

Največji kitajski avtomobilski proizvajalec in nemška znamka načrtujeta skupen razvoj nove platforme za električna vozila, ki bo predstavljala osnovo modelom kompaktnega segmenta.

Po potrjenem partnerstvu in podpisu sporazuma o sodelovanju v lanskem poletju, so predstavniki največjega kitajskega avtomobilskega proizvajalca SAIC in nemške znamke Audi razkrili nove podrobnosti. Naj spomnimo – v okviru partnerstva naj bi potekal razvoj nove električne platforme, ki naj bi predstavljala osnovo Audijevim modelom za kitajski trg.

Audi_China_3Napredna digitalna platforma  za vsaj tri Audijeve modele

Skupen razvoj napredne digitalne platforme (Advanced Digitized Platform) bo pripomogel k hitrejšemu razvoju električnih modelov nemške znamke za kitajski trg. Audi namerava na njej zasnovati vsaj tri nove električne modele, prvega od njih pa naj bi predstavili že prihodnje leto. Po besedah predstavnikov nemške znamke, naj bi se na račun sodelovanja s kitajsko družbo SAIC čas, potreben za razvoj novega električnega modela, skrajšal za več kot 30 odstotkov.

Na Audijevi strani naj bi za uspešno sodelovanje skrbel Fermin Soneira Santos, izvršni direktor znamke Audi Gernot Döllner pa ob tem poudarja, da bo to potekalo z jasno zastavljenim ciljem združitve premijske izkušnje modelov znamke Audi z inovativnostjo strokovnjakov družbe SAIC. Podobnih prijemov za uspešnejši nastop na kitajskem trgu z električnimi modeli so se poslužili tudi pri Volkswagnu, kjer so združili moči s podjetjem Xpeng. Obe nemški znamki sta imeli sicer precej uspehov na kitajskem trgu s svojimi klasično gnanimi modeli, sedaj pa iščeta nove načine za povečanje tržnega deleža še na bolj konkurenčnem področju električnih vozil.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Audi in SAIC s prvimi rezultati sodelovanja že prihodnje leto"


xxl
2 meseci 5 dni nazaj

Iščeta kako prodati kitajski avto pod nemško znamko.

 
Spor se nadaljuje: Italijani zasegli 134 v Maroku izdelanih Fiatov
Posebna serija F-Pace obeležuje konec Jaguarjeve ere bencinskih hlapov