Novice

Audi in SAIC bosta sodelovala pri razvoju električnih modelov

Govorice so uradno potrjene: predstavniki družb Audi in SAIC so podpisali sporazum o sodelovanju pri razvoju električnih modelov, ki bodo v okviru znamke Audi namenjeni kitajskim kupcem.

Audi in Shaghai Automotive Industry Corporation (SAIC) bosta z namenom utrditve položaja nemške znamke na kitajskem trgu sodelovala pri razvoju novih električnih modelov. Glede na zamude pri implementaciji električne platforme SSP (Scalable Systems Platform), ki nastaja pod okriljem Skupine Volkswagen, naj bi Audijevi novi električni modeli za kitajski trg nastajali na električni platformi skupine SAIC.

Zamude pri razvoju električne platforme SSP nastajajo zaradi težav s programsko opremo, vključno z novim operacijskim sistemom pod kodnim imenom E3 2.0. Operacijski sistem naj bi bila ena ključnih komponent arhitekture SSP, ki naj bi omogočala avtonomno vožnjo tretje stopnje.

Pri Audiju so zato pričeli z iskanjem možnih rešitev ter se očitno odločili, da bodo za modele, namenjene kitajskemu trgu, uporabili platformo kitajskega avtomobilskega proizvajalca. Električna platforma, ki temelji na 800-voltni arhitekturi, naj bi omogočala zasnovo vozil z medosno razdaljo med 2,800 m in 3,200 m, na njej pa so pri kitajski znamki že zasnovali limuzino IM L7 in športnega terenca IM LS7.

Pri nemški znamki so mnenja, da bodo na ta način ponovno okrepili prodajo na kitajskem trgu, kar je ena od prioritet, postavljenih ob najavi zamenjave Markusa Duesmana. Naj spomnimo, z letošnjim septembrom naj bi položaj predsednika uprave družbe Audi AG prevzel Gernot Döllner.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Razkrita notranjost nove generacije modela Mini Cooper
Tesla prihaja v München in se poslužuje novih prijemov