Novice

Audi nas s konceptom pripravlja na Q4

Pred nekaj dnevi smo že napovedali, da bo Audijev nastop v Ženevi letos poudarjeno elektrificiran. Našo takratno napoved, osnovano pretežno na govoricah, so potrdili z objavo skice in napovedjo predstavitve konceptnega Q4 e-tron.

Kot namiguje dodatek e-tron v imenu koncepta, bo ta električno gnan. Verjamemo, da je to v tem trenutku predvsem posledica agresivnega promoviranja elektrifikacije avtomobilov prihodnosti. Kot številni drugi proizvajalci, tudi Audi vlaga milijone v električno gnane modele, zato morajo narediti vse v njihovi moči, da ljudi, oziroma natančneje kupce, pripravijo na novo tehniko. Kljub temu ocenjujemo, da bo Q4, ko ga bodo spravili do serijske podobe, na voljo sicer tudi kot baterijski električar, za vse manj napredno razmišljujoče pa bo lahko gnan tudi s tradicionalnimi pogonskimi sklopi TSI in TDI ter zelo verjetno tudi s hibridno izpeljanko prvega ali drugega.

Soda številka ob črki Q pomeni, da bo novinec, po vzoru manjšega Q2 in bistveno večjega Q8, mersko umeščen med Q3 in Q5. Oblikovno bodo v primerjavi s slednjima zanj značilne bolj ostre linije in za kupeje značilna strešna silhueta. Temu deloma pritrjuje tudi priložena skica modela, zaupali pa so nam še, da ga bodo spravili v prodajne salone pozno leta 2020 ali najkasneje v začetku leta 2021.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Bo Alfieri nov paradni konj italijanske znamke Maserati?
Zmanjševanje emisij ob podpori davčne politike