Novice

Audi R8 LMS je 25 kg lažji in 39 % bolj vzvojno tog kot prej

Brez dvoma je najbolj oster in brutalen Audi, kar si ga človek lahko danes privošči, R8 LMS. Sicer je omejen na »uporabo« na dirkališčih, v Parizu pa so Nemci pokazali javnosti njegovo izpopolnjeno različico, prilagojeno dirkam razreda GT3.

Model, ki ga oddelek Audi Sport mimogrede ponuja trgu od leta 2015 naprej, je bil deležen številnih dodelav in izboljšav. Prva je izdatna nadgradnja aerodinamičnega paketa vozila, ki mu zagotavlja izboljšan aerodinamičen oprijem in učinkovitejše hlajenje zavor. Na prednjem delu avta so opazni nekateri oblikovni popravki – recimo žarometa – ki se bodo najbrž udejanili tudi na osvežitvi običajnega serijskega modela Audi R8, na katerega predstavitev  ravno tako že nestrpno čakamo.

Motor ostaja v osnovi enak: 5,2-litrski atmosferski V10 z največ 430 kW oziroma 585 KM in 550 Nm navora. Ker imajo inženirji bolj proste roke pri preostalem delu pogonskega sklopa, so komplet šeststopenjskega sekvenčnega menjalnika in trilamelne dirkaške sklopke izdatno predelali s ciljem zagotoviti zmogljivost in povečati zanesljivost delovanja v izredno zahtevnih dirkaških pogojih obratovanja.

Nadgrajena naj bi bila tudi varnostna oprema avta, ki presega zahteve pravilnika za razred GT3 in dosega zahteve razreda prototipnih dirkalnikov razreda LeMans.

Navkljub vsem izboljšavam, oziroma, bolje rečeno, ravno zaradi njih, je nov R8 LMS 25 kilogramov lažji kot prej. Dodatno se njegova karoserija ponaša tudi s kar 39 odstotkov večjo vzvojno togostjo.

So vas zasrbeli prsti? Ni problema, pripravite samo 398.000 evrov (pred davki) in R8 LMS je lahko vaš. Pravite, da že imate model pred prenovo? Še boljše, saj v tem primeru zadostuje že 28.000 evrov »doplačila«. Prve dobave so načrtovane za januar 2019.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW-jev električno gnani SUV
Toyota Camry se vrača na evropski trg v hibridni različici