Novice

Toyota Camry se vrača na evropski trg v hibridni različici

Toyota je v Parizu med drugim predstavila hibridno različico modela Camry, ki naj bi že prihodnje leto zapeljala na evropske ceste.

Po skoraj 14 letih bo Toyota ponovno pričela s prodajo modela Camry na evropskih tleh. Glede na videno v Parizu, model, namenjen Evropi, po videzu ne odstopa veliko od različice, ki je naprodaj na ameriškem trgu. Ravno tako se ponaša z drznim videzom prednjega dela, ki ga ob režah za zajem zraka zaokrožajo še Hi-LED žarometi in Toyotin logotip na sredini. Skladne bočne linije se iztekajo v limuzinskem zadku, kjer za dinamiko poskrbi oblika zadnjih luči in spojler, integriran v vratih prtljažnika. Prostornina prtljažnika je 524 l, ob podrtju zadnje klopi (v razmerju 60:40 ali opcijsko 40:20:40) pa bo možno prepeljati tudi kakšen daljši predmet.

Vozniško okolje sestavljata volan s tremi kraki in armaturna plošča z inštrumenti, ki se prikazujejo na 7-palčnem barvnem zaslonu. Za varnejši prikaz informacij v voznikovem vidnem polju je na voljo tudi 10-palčni prikazovalnik na vetrobranskem steklu (HUD). Na osrednjem delu armaturne plošče je vgrajen multimedijski sistem z 8-palčnim zaslonom na dotik. Videz notranjosti so oplemenitili z dodatki v imitaciji lesa in kontrastno črno barvo, ob tem pa seveda niso pozabili na ergonomijo, ki jo poudarjajo na otip mehki plastični deli. Kot del standardne opreme bo vozniku na voljo tudi množica asistenčnih sistemov, poimenovanih Toyota Safety Suite.

Pod motornim pokrovom je vgrajen hibridni pogonski sklop, ki ga sestavljata 2,5-litrski bencinski štirivaljnik in elektromotor, ki v kombinaciji ponujata 160 kW (218 KM). Emisije CO2 naj ne bi presegle 98 g/km, normna poraba pa naj bi bila 4,2 l/100km. Moč se na cesto prenaša preko 6-stopenjskega samodejnega menjalnika, za bolj dinamično izkušnjo vožnje pa bo možno prestavljati tudi ročno. Več tehničnih podrobnosti za zdaj še ni znanih.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Toyota. Foto: Toyota, Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Toyota Camry se vrača na evropski trg v hibridni različici"


frgo
5 leta 6 meseci nazaj

nekam zaspan sem… pa ne vem če je kriv čas po malici ali tale toyota

 
Audi R8 LMS je 25 kg lažji in 39 % bolj vzvojno tog kot prej
Porsche je Parizu predstavil nov videz Macana