Novice

Audi RS5 po novem tudi kot Sportback

Michael-Julius Renz, šef Audi Sport, pravi, da RS5 Sportback ni samo še en model v njihovi paleti. Trdi, da gre za prvo udejanjenje ideje petvratnega kombilimuzinskega športnika, ki tako nima ne predhodnika niti neposrednega tekmeca.

Audi Sport je izkoristil salon v New Yorku za premierni nastop novega RS5 Sportback. S tem so kot prvič ponudili trgu srednje velik RS, ki ni ne kupe ne karavan.

Po dve zajetni ovalni izpušni cevi na vsakem vogalu zadka nakazujeta, da se pod sprednjim pokrovom skriva konkreten agregat. In res, ta sicer ni kakšen dvanajstvaljnik, niti osemvaljnik, je pa zato konkretno našpičen šestvaljnik, ki se vrti tudi v nosu modela RS5 Coupe. Ta zmore tako iz 2,9 litrov delovne prostornine in s pomočjo dveh turbopuhal iztisniti največ 450 konjskih moči in 600 Nm navora. Ta moč se prenaša skozi osemstopenjski samodejni menjalnik z (za eksplozivnost pospeškov z mesta) načrtno krajše preračunanimi prvimi prestavami ter z mislijo na gospodarnost porabe daljše preračunanimi zgornjimi prestavami.

Moč se jasno prenaša na vsa štiri kolesa, pri čemer je sredinski diferencial Torsen zasnovan tako, da v osnovi dodeljuje večji del (60 odstotkov) pogonske sile zadnjemu paru koles, preostali manjši del pa prednjemu paru. Zasnova pogonskega sklopa zagotavlja katapultiranje z mesta do stotice v kratkih 3,9 sekunde in največjo elektronsko omejeno hitrost 250 km/h. V zameno za dodatne evre pa ga Nemci, kakšno presenečenje, elektronsko »odprejo« do največ 280 km/h.

RS tretma vključuje razne dodatke zunaj in znotraj, ki avto vizualno ločijo od ostalih Sportbackov. Te vključujejo elemente programa Audi Sport, razširjene blatnike, ki avto naredijo vizualno in tudi dejansko širši (+15 mm spredaj in zadaj) ter serijsko primaknjena posebna 19-palčna kolesa. Navkljub dolgemu seznamu serijske opreme je spisek dodatkov značilno nemško ravno tako dolg, na njem pa je vredno izpostaviti športni diferencial, ki omogoča vektorsko usmerjanje pogonske moči med zadnjimi kolesi, RS športno podvozje z vključenim Audijevim prilagodljivim vzmetenjem Dynamic Ride Control System, ki je še bolj tog od serijskega v S5 Sportbacku.

Cena zanj še uradno ni točno določena, a Audi zagotavlja, da bo zelo blizu cene RS5 Coupeja. Ta je v Sloveniji cenjen na neskromnih 97.000 evrov.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Audi RS5 po novem tudi kot Sportback"


sporty
6 leta 26 dni nazaj

Joj kako mi gredo na zivce, vozim Renault Safrane in vsi ti petvratni audiji se mi zdijo kot novodobne kopije ???… Ah pa pravijo da imajo francozi eiffelov stolp za gledat v nemcijo kako se avtomobile dela… Prej kontra ???

 
Volkswagen Atlas Cross Sport je zamenjal tretjo vrsto sedežev za kupejevsko postavo
Rimac C_Two je praktično razprodan