Novice

Audi TT po osvežitvi samo še z dvolitrskimi turbobencinarji

Dvajset let je že od predstavitve prvega TT-ja in severni Bavarci so obletnico izkoristili za predstavitev osvežitve aktualne generacije modela.

Spremembe so opazne na nosu in zadku avta. Spredaj sta nameščena drugačen odbijač s poudarjenima vstopoma za polnilni zrak motorja in hlajenje sprednjih zavor ter seveda maska motorja, ki je sinhronizirana z izgledom, tako Nemci, »tridimenzionalnih« motornih mask najnovejših Audijev. Na zadnjem odbijaču so poskusili s poudarjenimi vodoravnimi linijami optično razširiti ter posledično okrepiti videz dvosedežnika.

Kot smo že omenili, bodo TT-ji po novem na voljo samo še z dvolitrskimi turbobencinarji v treh stopnjah moči. Nekdanji vstopni 1.8 TFSI s 180 KM se je umaknil 2.0 TFSI-ju s 197 KM v modelu TT 40 TFSI. Srednji, TT 45 TFSI premore največ 245 KM, najmočnejši TT S pa štiri »konje« manj kot prej oziroma točno 306 KM. Manjša moč slednjega je posledica primaknjenega filtra trdih delcev, ki ga imajo, zaradi zagotavljanja čistosti izpušnih plinov, po novem primaknjenega vsi pogonski agregati v TT-ju. Dizel se je očitno poslovil iz TT-ja, čakamo pa na uradne podatke o TT RS-u. Ta bo kot edini posebnež v družini TT še naprej opremljen s petvaljnim 2,5-litrskim TFSI-jem, kar pa mu najbrž nihče ne bo zameril. Menjalniki so serijsko šeststopenjski ročni ali proti doplačilu sedemstopenjski dvosklopkovni S-Tronici.

Z izgledom in stanjem tehnike v kabini je bil Audi očitno zadovoljen, saj tam ni sprememb. So pa zato pripravili tri nove zunanje barve – Cosmos modra, Pulse oranžna in, za S-Line modele, Turbo modra.

Dvajsetletnico modela so izkoristili še za pripravo posebne omejene serije »TT 20 Years«. Njegova posebnost so rjavo usnje v kabini s kontrastnimi šivi, napisi »TT 20 Years« na volanskem obroču, prestavni ročici in prednjih blatnikih, kromirani zaključki izpušnih cevi ter izbira ene od dveh sivih karoserijskih lakov – Arrow siva ter Nano siva. Audijev TT 20 Years bodo izdelali natanko 999. Po eni strani omejeno, po drugi pa ne spet tako zelo.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar, Carscoops. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Trgovinski dogovor za cenejše japonske avtomobile in dele
Renault Megane R.S. Trophy prihaja s 300-glavo konjenico