Novice

Audi v razvoj ultra luksuznega A8

Človek bi ob cenah, ki se začejo zelo blizu meje 100.000 evrov, in vsesplošni luksuznosti modela Audi A8 menil, da višje niti ne gre, kaj šele, da bi moralo iti. A pri Audiju razmišljajo drugače.

Kar očitno zelo uspešno počne Mercedes z razredom S in njegovimi poudarjeno luksuzno-prestičnimi izpeljankami Maybach, želijo storiti tudi fantje v Ingolstadtu. Pri tem bodo preskočili fazo, pri kateri so se v Stuttgartu dobrih deset let nazaj opekli, namreč z lansiranjem samostojne znamke super luksuznih Mercedesov z nameščeno značko Maybach. Namesto tega bodo predvidoma krenili po bolj uspešni poti, kakršno so pred nekaj leti ubrali pri konkurenci, torej z vpeljavo posebnih izpeljank obstoječih modelov Audi. Od »plebejskih« izpeljank bi jih lahko ločili z dodatkom žlahtnega pridevnika oziroma imena. Če se na tem mestu spomnimo Mercedes-Benzovega vzorca, kjer so obudili iz pozabe avtomobilske zgodovine nekoč zvečene ime Maybach, bi znal Audi uporabiti ravno tako nekoč žlahtno zveneče ime Horch.

Namera predstavitve super luksuznega Audi A8 Horch, kot bi se znal model imenovati, pa bodo poskrbele še za eno, nam z bencinskimi hlapi zasvojenimi navdušencem pomembno stvarjo. Super luksuznost je vedno povezana z ravno tako superluksuznimi motorizacijami, zato tudi v Horch izpeljankah Audijev A8 pričakujemo ohranitev današnje najbolj prestižne Audijeve motorizacije W12. Ta motor ima namreč v tem trenutku zagotovljen obstoj samo do izteka življenjskega cikla obstoječe generacije modela. In tako smo prišli do Audijevega razmišljanja o nasledniku njihove zastavonoše, ki jim ravno tako že krajša spanec.

Bram Schot, vodja upravnega odbora pri Audiju, je na nedavnem zborovanju delničarjev Audija omenil, da že razmišljajo, kako zapeljati zgodbo in strategijo snovanja naslednje generacije Audija A8. Pri tem se resno spogledujejo z idejo, da bi ta zapeljala po poti baterijsko elektrificiranega pogona. Odločitev o tem ni še dokončna, niti se še ne ve, če bo to edina pogonska možnost. Sami pa smo, upoštevajoč denar in čas, ki ga koncern Volkswagen namenja razvoju baterijsko električne pogonske tehnike, prepričani, da naslednji A8 vsekakor bo tudi strogo električen. Pri tem pa sami ravno tako dvomimo, da bo to tudi edina pogonska možnost zanj, saj potencialni kupci v tem razredu niso ravno najmlajši in zato tudi ne vedno najbolj naklonjeni tehničnim novotarijam. Posledično sklepamo, da bo Audi ubral varnejšo pot in v njem ponudil tako strogo električno opcije kot tudi na nek način elektrificirane tradicionalne motorne različice. Te bodo nagovarjale tradicionaliste, ki na svojih daljših poteh ne marajo čakati več deset minut na polnilnicah, po drugi strani pa bodo pomagale njihovemu voznemu parku izpolnjevati vse strožje emisijske zahteve.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mountiaq kot ideja za prihodnji Škodin poltovornjak
BMW je osvežil X1 in mu pritaknil priključno-hibridni pogon