Novice

Audijev projekt Artemis za pospešen razvoj avtomobilov

Projekt Artemis je Audijeva iniciativa, s katero nameravajo drastično pospešiti razvoj novih avtomobilov na ravni celotne skupine Volkswagen.

Prvi cilj je določitev razvojnega procesa, katerega namen je med drugim tudi zmanjšati stopnjo birokracije ter podeliti primerna pooblastila za sprejemanje odločitev brez dolgotrajnih odobritvenih postopkov s številnimi podpisniki.

Končni cilj projekta Artemis je razviti visoko avtonomno vozilo, ki bi ga bilo moč videti v prodaji najhitreje 2024. Delo na projektu je uradno steklo s prvim junijem 2020, na dan, ko je vodenje prevzel Alex Hitzinger. Hitzinger bo poročal neposredno Markusu Duesmannu, vodji upravnega odbora Audija. Duesmann je pomembnost projekta Artemis pospremil z napovedjo skupine Volkswagen, da bodo do leta 2029 postavili na trg skupno 75 novih električnih vozil. Takšna količina bodočih modelov pomeni izjemno količino razvojnega dela, ki že zdaj zaseda vse kapacitete njihovih razvojnih oddelkov. Očitno vprašanje, ki se je pojavilo ob zajetni količini dela, je bilo kako obdržati tekoče razvojne projekte pod nadzorom in znotraj zastavljenih časovnic ter istočasno vpeljati v bodoče modele nove napredne tehnološko-tehnične rešitve za izkoriščanje novih tehničnih in poslovnih možnosti na trgu.

Da bo projekt uspešen, imajo projektni člani dostop ne samo do vseh sredstev znotraj Audija, temveč tudi znotraj celotne skupine Volkswagen. Vzajemno se vse znamke znotraj skupine Volkswagen nadejajo novega debirokratiziranega procesa, ki jim bo omogočil opazno krajše razvojne cikle in posledično možnost uresničitve zastavljenega cilja – do leta 2029 spraviti na ceste 75 novih električnih modelov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Renault Clio s pogonom na plin tudi v Sloveniji
Prihaja novi Lexus IS