Novice

Avtomobili Dacia bodo usklajeni z novo celostno podobo znamke

Naročilo vozil z novima zaščitnim znakom in logotipom bo možno od jutri, dobave kupcem pa bodo stekle konec leta 2022

Simboličen zaščitni znak Dacia Link (kot člena verige spojeni črki D in C) bo na vozilih Dacia dobil prostor na sredini maske z novim motivom, ki bo odslej bele barve. Nameščen bo tudi na sredini koles, na zadnjem delu avtomobila in na volanu pa bo videti spremenjen napis Dacia. Druge spremembe so strešna nosilca, zaščitni oblogi pod odbijačem spredaj in zadaj ter ohišji zunanjih ogledal v megalitno sivi barvi na modelih Sandero Stepway in Duster.

Kljub temu, da je Dacia dodobra spremenila celostno podobo znamke, predstavniki nenehno ponavljajo, da ostajajo zavezani bistvenemu ter posledično ponujajo vozila brez odvečnega, samo s tistim, kar izpolnjuje pričakovanja racionalnih kupcev – vsestransko uporabna čvrsta in zanesljiva vozila. Snovanja avtomobilov naj bi se lotevali tudi s prizadevanji za preudarno potrošnjo, kar naj bi se odražalo v postopnem opuščanju določenih materialov, kot so kromasti okraski. Od leta 2023 bo Dacia hkrati prva znamka skupine Renault, katere modeli bodo imeli največjo hitrost omejeno na 180 kilometrov na uro.


Poenostavljen logotip priča o bistvu značaja znamke. Podobno navdih za zaščitni znak Dacia Link prihaja iz sveta mehanike ter spominja na enostavnost in čvrstost. Obenem nosi simbolen pomen povezanosti, ki je pomemben element skupnosti znamke Dacia.

David Durand, direktor oblikovanja znamke Dacia


Nova celostna podoba bo uvedena hkrati na vseh vozilih znamke, njihov prvi javni nastop pa Dacia napoveduje za pariški mednarodni avtomobilski salon v oktobru letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Dacia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Minijeve oblikovalske smernice za prihodnost
Skorajšnje razkritje novega Peugeota 408