Novice

Dacia z novo celostno podobo

V okviru uresničevanja načrtov za prihodnost, ki so jih predstavili v začetku letošnjega leta, so se pri romunski znamki odločili za prenovo celostne podobe.

Nova celostna podoba naj bi bolje predstavljala znamko v prihodnosti, ki bo po njihovih načrtih še sodobnejša in bolj digitalna ob povečani skrbi za okolje. Predstavitev novega logotipa in zaščitnega znaka pomeni mejnik v udejanjanju njihovega strateškega načrta.

Novi simboli znamke so neke vrste utelešenje enostavnosti in robustnosti, ki ju poznamo iz zasnove njihovih vozil, in poudarjajo ekološko zavest, nakazano z uporabljeno barvno paleto. Osnovna, olivno zelena barva, ki ji sledijo še tri bolj zemeljske barve (temna kaki, terakota in peščena) izraža približevanje naravi. Po prepričanju predstavnikov znamke Dacia je narava za kupce njihovih vozil pomembno središče in obenem območje, na katerem vozila Dacia pridejo do polnega izraza.

Prenova celostne podobe znamke se odraža v novem logotipu in zaščitnem znaku, ki sta simbola izrazitih značilnosti in odločnega značaja. Zasnovali so ju člani notranje ekipe direkcije za oblikovanje z željo izraziti bistvo in temelje znamke Dacia vse od njenega nastanka. Logotip na minimalističen način združuje črki D in C, ki sta zrcalni podobi ena druge, medtem ko zaščitni znak združuje črki D in C kot dva člena verige, ki predstavljata bistvo.

Tudi novi simboli potrjujejo zavezanost vrednotam, kot so enostavnost, pristnost in čvrstost ob ohranjanju zvestobe poreklu. Po besedah generalnega direktorja Denis Le Vota je Dacia znamka, ki neprestano redefinira bistveno v avtomobilski industriji ter je lahko hkrati dosegljiva in privlačna.

Nova grafična podoba bo postopoma uvedena v različne komunikacijske kanale, pričenši z letošnjim junijem. Prodajna in servisna mesta naj bi novo podobo dobivala od pričetka prihodnjega leta, vozila z novim logotipom in zaščitnim znakom pa naj bi se pojavila na trgu v drugi polovici leta 2022.

Avtomobilizem.com (Vir: Dacia. Video in grafika: Dacia.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Dacia z novo celostno podobo"


tha_man
2 leta 10 meseci nazaj

DC shoes 🙂 No, dejansko lep logo, enostaven in moderen, kot njihovi zadnji modeli avtomobilov. Obstoječi je bil res potreben prenove.

xxl
2 leta 10 meseci nazaj

Zelo lep napis in logo. Odlično opravljeno delo.

JG2
2 leta 10 meseci nazaj

Zakaj pa ne DSQ.

jack86
2 leta 10 meseci nazaj

DC = enosmerno napajanje

 
Druga generacija Lexusa NX
Lancia z novim vodjo oblikovanja