Novice

BBC Top Gear Magazine Awards: nova nagrada za Citroën

Potem ko so ga nagradile kar tri največje nemške revije za avtomobilizem, Auto Motor und Sport, Auto Bild in Auto Zeitung, Citroën nadaljuje s pobiranjem nagrad še v Angliji, kjer je bil novi Grand C4 Picasso izbran za “Najboljše družinsko vozilo leta”. Nagrado mu je podelil BBC Top Gear Magazine.

Žirija revije BBC Top Gear Magazine, ki sodi med najprestižnejša imena angleškega tiska, se je pustila zapeljati novemu enoprostorcu Picassojeve sage in to kljub temu, da prodaja 7-sedežne različice v Veliki Britaniji sploh še ni stekla.

Številne kakovostne lastnosti s področja stila in udobja

Novi Citroën Grand C4 Picasso se lahko pohvali s številnimi aduti. Vozilo z edinstvenim dizajnom je odločno drugačno od 5-sedežne izvedenke in nudi novo ravnovesje med prostornostjo v notranjosti in tekočimi linijami. Zagotavlja najboljšo možno kombinacijo modularnosti, prostornosti in dostopnosti med vozili svojega tržnega razreda po zaslugi učinkovitosti nove konstrukcijske osnove EMP2. Ponaša se tudi z rekordnimi vrednostmi emisij CO2 po zaslugi izvedenke z 98 g/km in tudi z novim motorjem Blue HDi 150, katerega tehnologija hkrati omogoča zmanjšanje deleža dušikovih oksidov (NOx) in znižanje emisij CO2.

Varnost, po kateri se drugi zgledujejo

Novi Grand C4 Picasso nudi tudi najvišjo stopnjo varnosti, saj je na testnih trčenjih EuroNCAP pred kratkim prejel 5 zvezdic. Doseženi rezultat je nagrada za poglobljeno delo, ki je bilo vloženo v varnost tega novega modela.

Od začetka prodaje v juniju 2013 je novi Citroën C4 Picasso zabeležil že skoraj 50.000 prodanih primerkov 5-sedežnih in 7-sedežnih izvedenk skupaj.

Vir: PSA

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Dve nagradi za 208 T16 Pikes Peak
20 let avtomobilskih vizij