Novice

Bentley navdušuje s konceptom EXP 12 Speed 6e

Pred nekaj več kot dvema letoma je Bentley v Ženevi predstavil čudovit koncept EXP 10 Speed 6, za letošnji salon pa so pripravili novo specialiteto in kupeju odrezali streho. Nastal je EXP 12 Speed 6e, ki pa tudi tokrat – na našo žalost – nosi oznako koncept.

Kot pravijo pri Bentleyu, gre za salonski model. Z njim se bodo predstavljali javnosti in potencialnim kupcem ter beležili odziv. V kolikor bo le ta dovolj dober, bo v prihodnosti EXP 12 Speed 6e zapeljal na ceste. Nič veselja nam niso namenili niti z razkritjem tehničnih podatkov. Ker gre za električno gnan koncept, ima na osrednjem zaslonu zapisan 413-kilometrski doseg in naj bi dosegel najvišjo hitrost 322 km/h.

Zunanjost in notranjost se zgledujeta po kupejevski različici, poudarek pa je seveda na modernističnem videzu s pridihom retro sloga. Najnovejše tehnologije so skrbno izbrane, zato ima prednje in zadnje žaromete LED in osrednji zaslon v tehnologiji OLED. Naravnost neverjeten je pogled na prirezan volanski obroč in dodatke v barvi bakra.

Ob vžigu avtomobila se v maski hladilnika osvetli oznaka 6e, običajna stranska ogledala pa so zamenjale visokoločljivostne kamere. Za njihovo obliko so dobili navdih pri ”nevidni” obliki letalskega trupa. Baterijski paket se lahko polni preko vtičnice, skrite za zadnjo registrsko tablico, ali brezžično, saj koncept podpira induktivno polnjenje.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor1. Foto: Bentley.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Naslednja Opel Corsa čaka arhitekturo skupine PSA
Volkswagen in Škoda bosta sodelovala z indijsko Tato