Novice

Naslednja Opel Corsa čaka arhitekturo skupine PSA

Nova generacija Corse naj bi nekoliko zakasnila, saj naj bi skupina PSA, novi lastnik Opla, vse prihajajoče modele preselila na enotno arhitekturo.

Prvotni načrt je obnoviti Oplovo ponudbo s tehnologijami in arhitekturami, ki jih je razvila skupina PSA. Prvi Oplovi modeli, podprti s tehnologijo PSA, naj bi po poročanju Automotive News na trg zapeljali okoli leta 2020. Zaradi te poteze naj bi nova generacija Corse na ceste zapeljala šele ob koncu desetletja, oblikovalci pa so dobili delo – ponovno narisati prodajno uspešnico. Do leta 2023 naj bi sledilo še pet Oplovih modelov, zasnovanih na PSA-jevi tehnologiji.

Kar se tiče aktualnih modelov, ki uporabljajo tehnologijo General Motorsa, so sklenili dogovor, da jih ne bodo začeli prodajati na novih trgih onkraj luže. Enako velja za General Motors – svojih modelov z enako tehnologijo ne bodo prodajali v Evropi.

Karl-Thomas Neumann bo ostal izvršni predsednik Opla. ”Naša namera je, da gospod Neuman nadaljuje odlično delo, ki ga je opravljal do sedaj. Zaupamo, da bo v najboljši poziciji za vodenje preobrata in profitabilne prihodnosti Opla,” je odločitev komentiral Carlos Tavares, izvršni predsednik skupine PSA.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Automotive News Europe. Foto: Opel.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedesova zvezda sije v osupljivem štirivratnem konceptu
Bentley navdušuje s konceptom EXP 12 Speed 6e