Novice

Bentley širi družino Mulsanne

Bentley prihaja v Ženevo s prenovljenimmodelom Mulsanne, ki bo prvič v zgodovini na voljo tudi v podaljšani različici.

Prvič bo na razstavni prostor v Ženevi zapeljala kar tričlanska družina Mulsanne, ki je po novem bogatejša za različico s podaljšano medosno razdaljo. Slednja ponuja 250 milimetrov več prostora na zadnji klopi, sedeže z možnostjo podaljšanja opore za noge in podaljšano stekleno streho za potnike na zadnji klopi. Pod pokrovom motorja se skriva 6,75-litrski osemvaljni biturbo agregat s 377 kilovati moči in 1.020 njutnmetri navora. Mulsanne Speed poganja enak agregat, vendar postreže s 395 kilovati moči in 1.100 njutnmetri navora, za pospeševanje od 0-100 km/h potrebuje 4,8 sekunde in doseže najvišjo hitrost 305 km/h. Oba motorja sodelujeta s samodejnim menjalnikom ZF, ki moč prenaša na zadnji kolesni par.

Britanski proizvajalec pregrešno dragih vozil je zunanjost prenovil z novim sprednjim delom. Prenove ni bil deležen le odbijač, temveč so namestili na nos vozila še nov pokrov motorja, žaromete, blatnike in ogromno kromirano masko hladilnika. Na zadku ni vidnih večjih sprememb, saj je nov le zadnji odbijač.

Kar precej novosti je vidnih tudi v potniški kabini, kjer so nameščeni novi sedeži, vratni paneli in počivalo za komolec. Med bolj prepoznavne novosti sodijo kristalna prestavna ročica, 24 različnih barvnih kombinacij usnja in povsem nova večopravilna enota.

”Trije prepoznavni ročno izdelani modeli zdaj ponujajo kupcu nekaj povsem novega. Mulsanne, ki je podkrepljen z eleganco in športnostjo, ostaja dovršena prestižna limuzina. Mulsanne Speed ostaja pojem prestiža in zmogljivosti, zahvaljujoč svoji ogromni moči, navoru in uglajenosti. Mulsanne Extended Wheelbase s svojimi posebnimi letalskimi sedeži in dodatki na zadnji klopi postaja novo merilo za udobje v avtomobilu,” je dejal Wolfgang Dürheimer, izvršni predsednik Bentleya.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Bentley.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW naj bi v naslednjih štirih letih na ceste pripeljal serijo 8
Kozmetična prenova najmanjšega Volva