Novice

Kozmetična prenova najmanjšega Volva

Švedski Volvo bo naslednji teden pripeljal v Ženevo V40, najmanjši model v ponudbi, ki je doživel nežno kozmetično revitalizacijo. Še najbolj bo prepoznaven po spremenjenih dnevnih žarometih LED, ki jih od uvedbe v družinske modele 90 poznamo pod imenom »Thorovo kladivo«.

Pri prenovi modela V40 in V40 Cross Country so se Volvovi oblikovalci dodobra zgledovali po pravkar predstavljeni seriji 90 (limuzinski S90 in karavanski V90) ter po modelu XC90. Tako osveženi V40 dobiva prepoznavne sprednje žaromete LED ter večji emblem Volvo na maski avtomobila. Hkrati je precej zanimiv izbor karoserijskih barvnih odtenkov, med katerimi bodo kar štirje modri (Mussel, Bursting, Amazon in Denim).

V notranjosti bo na voljo novo sedežno oblazinjenje (City Weave), osvežitev pa je bil deležen tudi ostali dekor na armaturni plošči (Milled Aluminium, Black Grid Aluminium in Stealth Aluminium). Pod motornim pokrovom se bodo vrteli obstoječi dizelski (D2, D3, D4) ter bencinski agregati (T2, T3, T5), pri čemer je bil manjših sprememb deležen najmanjši dizel, ki se bo ponašal z nižjimi emisijami CO2 (89 g/km).

Prenovljeni V40 modelnega leta 2017, ki sicer velja za najbolj prodajan Volvov model na evropskem trgu, bo v prodajnih salonih meseca junija.

Avtomobilizem.com (Vir: Auto Express. Foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Bentley širi družino Mulsanne
Nove podrobnosti o družini Hyundai Ioniq