Novice

BMW Group Slovenija včeraj in jutri

Na tiskovni konferenci se je direktor BMW Group Slovenija Lothar Schupet dotaknil lanskih prodajnih rezultatov ter dodal nekaj informacij o novostih v letošnjem letu.


Pri slovenskem zastopniku znamk BMW in Mini se zadnje čase radi pohvalijo, da so na slovenskem trgu prevzeli vodilno mesto med proizvajalci t.i. premium avtomobilov. Med drugim so navedli, da je bilo po podatkih uradne statistike na novo registriranih 1.381 novih osebnih vozil blagovne znamke BMW, 211 vozil Mini in 218 motornih koles BMW Motorrad.

Med osebnimi vozili BMW so najboljše prodajne rezultate dosegli z modeli X1, X3 in limuzino serije 3, pri vozilih Mini izstopa Cooper D Countryman, med motornimi kolesi pa je bil največ zanimanja kupcev deležen model R1200 GS, ki smo ga preizkusili tudi na našem portalu.

V naslednjem letu naj bi nadaljevali z udarnim tempom, še več pozornosti pa naj bi posvetili zadovoljstvu kupcev tako s prodajnimi kot tudi s poprodajnimi storitvami pooblaščenih partnerjev. Med napovedmi novih modelov za leto 2014 so se znašli serija 2 Coupé in serija 4 Cabrio, ki bosta pri nas predstavljena že marca, junija prihajata športna M3 Limuzina in M4 Coupe, jeseni pa težko pričakovana novost leta Active Tourer. Mini za mesec marec napoveduje prihod nove generacije vozila Mini.

Besedilo in foto: Urška Radolović.

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kaj imata skupnega Facebook in Golf GTI?
Hamburg brez avtomobilov