Novice

BMW i3 bo lovil tekmece z izboljšano baterijo

BMW bo i3 z vstopom v novo modelno leto oplemenitil z bistveno večjim električnim dosegom.

To poletje bo v njem nameščena izboljšana litij-ionska baterija, ki bo nudila bistveno več uporabnega dosega, kot je na avtomobilskem salonu NAIAS v Detroitu zagotovil Ian Robertson, član upravnega odbora in vodja oddelka za prodajo in marketing v skupini BMW.

Nemški proizvajalec še ni objavil podatkov o predvidenem največjem dosegu, a bi se s 50-odstotnim izboljšanjem doseg podaljšal na 200 kilometrov, kar je v primerjavi z aktualno različico dovolj za veliko večino uporabnikov. Z izboljšano baterijo bi imel i3 večji električni doseg kot Nissan Leaf, najbolje prodajani električni avto na svetu. Poleg nove baterije naj bi i3 dobil še vrsto drugih izboljšav.

BMW-jev dostopni električni avtomobil je v prodajne salone zapeljal leta 2014 v dveh različicah – popolnoma električni in tisti z bencinskim podaljševalnikom dosega. Nemški proizvajalec je lansko leto prodal 24.057 vozil, kar je za 50 odstotkov več kot leto poprej, a jih je bilo, ravno zaradi premajhnega dosega, kar 60 odstotkov opremljenih s podaljševalnikom dosega.

Poleg znamke BMW bo na področju električnih modelov svoje vrste strnila tudi konkurenca. Opel je že napovedal prihod Bolta v Evropo; slednji ima preko 300 kilometrov dosega in naj bi stal manj kot 30 tisoč evrov. Posodobitev baterije so napovedali še pri Nissanu, ne spijo pa niti ostali proizvajalci.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News. Foto: Urban Acman.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prvi Ford Focus RS je zapeljal s proizvodnje linije
Gumpertovo ponovno rojstvo